05.07.2024.

23:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija nadigrala Holandiju! Plavšić dominirao, Jokić dao samo dva poena

Bila je ovo prva test utakmica "orlova" u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Izabranici Svetislava Pešića pokazali su dominaciju pod košem, pošto su poenterski predvodili centri Uroš Plavšić sa 19 poena i Nikolal Milutinov sa 17 koševa. Dvocifren u našem timu bio je još i Ognjen Dobrić sa 11 poena. 

Inače, Nikola Jokić je odigrao 20 minuta protiv "lala", ali je uspeo da postigne samo dva poena, uz deset asistencija i devet skokova. U ekipi Holandije Najefikasnija su bila braća Van den Vurst, Keje sa 18 i Bojd sa 14 poena.

Selektor Pešić je u protokolu imao sve igrače koji su trenutno na pripremama, ali je odlučio da četvoricu odmori i to Ognjena Jaramaza, Dušana Ristića, Aleksu Radanova i Alekseja Pokuševskog. Zanimljivo, informacije o pomenutoj utakmici iza zatvorenih vrata objavio je Košarkaški savez Holandije. 

Očekivano, Jokić je bio prva zvezda, pa su se pojedini gostujući igrači i slikali sa centrom Denver Nagetsa, među kojima je bio i Nejtan Kuta, koji je i objavio fotografiju sa trostrukim MVP NBA lige. 

Olimpijske igre u Parizu na programu su od 26. jula do 11. avgusta, a košarkaši Srbije takmičiće se u C grupi zajedno sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portotiku.