06.07.2024.

17:23

Foto: AP/Photo

Sport

Kaboklo i Jago predvodili ekipu do trijumfa! Brazil na korak do Olimpijskih igara!

Izabranici Aleksandra Petrovića su bez puno muke savladali protivničku selekciju, te im je za odlazak na kontinentalnu smotru u francuskoj prestonici potrebna pobeda protiv boljeg iz duela Letonija - Kamerun.

Filipini su bolje otvorili ovaj meč, krenuli su silovito od samog starta. Nakon prve deonice vodili su 10 razlike, ali su Brazilci na poluvremenu smanjili zaostatak na šest poena (27:33).

Ekipa Aca Petrovića je u trećem kvartalu izjednačila rezultat, a zatim i krenula u vođstvo. Brazilci su relativno brzo došli do 12 poena razlike, nisu odolevali do kraja utakmice, iako su Filipinci smanjili taj zaostatak po završetku meča na šest poena - 71:60.

Najefikasniji u ekipi Brazila bio je košarkaš Partizana Bruno Kaboklo sa 15 poena, a uz to je imao i 11 skokova i tri blokade.

Osim njega, Marselinjo Uertas je upisao 13 poena i sedam asistencija, a dvocifren je bio još Lukas Dijaš sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti. Omaleni plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos je meč završio sa osam poena i dva skoka.

S druge strane, u redovima Filipina najbolji su bili Džastin Braunli sa 15 poena i osam skokova i Dvajt Ramos sa 13 upisanih poena.