06.07.2024.

18:11

Foto: EPA Images

Sport

Tuča na prijateljskom meču! Sukob NBA zvezda obeležio duel Francuske i Nemačke! (VIDEO)

Nemačka je kao aktuelni prvak sveta osigurala nastup na Igrama u Parizu, dok je Francuska siguran učesnik kao domaćin. Stoga dve reprezentacije, za razliku od mnogih drugih, ne moraju da igraju kvalifikacije pa su iskoristile priliku da odigraju prijateljski meč kako bi se što bolje pripremile za ono što ih čeka u glavnom gradu Francuske.

Međutim, sama utakmica ostala je u senci velikog sukoba koji se dogodio u završnici prvog poluvremena. Glavni akteri bili su Denis Šreder i Evan Furnije, a sukob je počeo nakon grubog prekršaja francuskog beka nad nemačkim plejmejkerom. Ipak, pribranom reakcijom ostalih igrača sprečen je ozbiljniji fizički obračun. Zanimljivo, u tom trenutku na parketu su bili i Geršon Jabusele, kao i Matijas Lesor. Iako obojica važe za prgave igrače, koji su u prošlosti često ulazili u sukobe, ovoga puta su smirivali situaciju.

Informer

Zanimljivo, Francuska i Nemačka igraće u istoj grupi i na Olimpijskim igrama u Parizu, a pored te dve selekcije tu su i Japan, kao i pobednik kvalifikacionog turnira koji se igra u Letoniji.