06.07.2024.

23:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija demolirala Holandiju! Marinković rešetao, Jokić delio asistencije, "orlovi" spremni za Pariz!

Meč je odigran iza "zatvorenih vrata", pa javnost nije mogla da vidi kako je sve to izgledalo, ali sudeći po statistici, izabranici Svetislava Pešića već sad su spremni za najznačajniji sportski događaj u 2024. godini.

Srbija je loše otvorila meč i prvu četvrtinu izgubila je 21:17, ali zato je u drugoj i trećoj rešila pitanje pobednika. Što se tiče te dve deonice, naš nacionalni tim ubacio je ukupno 61 poen, pa je u četvrtoj samo potvrđen trijumf. Naš nacionalni tim i sinoć je igrao protiv istog rivala i dobio ga je poprilično ubedljivo sa 90:74.

Što se tiče učinka igrača, najefikasniji bio je Vanja Marinković sa 21 poenom, od čega je pogodio pet trojki. Povratnik u redove Partizana pet pogodaka van linije 6,75 imao je iz osam pokušaja. Pratili su ga Aleksa Avramović sa 15 poena, Aleksej Pokuševski sa 13, kao i Ognjen Dobrić i Filip Petrušev sa po deset. Najbolji asistenti u našem timu bili su Marko Gudurić i Nikola Jokić sa po pet uspešnih dodavanja. Trostruki MVP NBA lige na terenu je proveo nešto više od 24 minuta i za to vreme postigao je sedam poena.

Olimpijske igre u Parizu na programu su od 26. jula do 11. avgusta, a košarkaši Srbije takmičiće se u C grupi zajedno sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portotiku.