07.07.2024.

17:09

Foto: Starsportphoto©

Sport

Beograd ostaje dom Makabiju! Tri kluba u srpskoj prestonici igraće Evroligu naredne godine!

Košarkaši Makabija odigrali su prošle godine samo jedan meč u Evroligi na domaćem terenu i to protiv Partizana u prvom kolu. Usledio je rat u Izraelu  zbog čega su žuto-plavi morali da traže drugu kuću. Pronašli su je i to u Beogradu, a po svemu sudeći dvorana "Aleksandar Nikolić" ostaće dom velikana iz Tel Aviva i naredne sezone. 

Očekuje se da zvanična odluka bude uskoro saopštena budući da se ratno stanje u Izraelu još uvek ne smiruje. Ipak, postoji mogućnost da dođe do preokreta u slučjau da se situacija stiša i prekine vatra između Izraelaca i Palestinaca, posebno u pojasu Gaze. 

Navodno, uz Makabi iz Tel Aviva, Beograd će naredne sezone ugostiti i košarkaše Hapoel Jerusalima koji će se takmičiti u Evro Kupu. Postoji mogućnost da će u dvorani "Aleksandar Nikolić" nastupati Hapoel Tel Aviv, no, oni se još uvek dvoume između srpske prestonice i Sofije.

Podsećamo, Makabi je prethodne sezone igrao plej-of u Evroligi, a duele u okviru četvrtfinala protiv Panatinaikosa igrali su u Beogradu. Tada je bio otovren i deo tribina za izraelske navijače dok su u većem delu sezone žuto-plavi igrali pred praznim tribinama.