07.07.2024.

22:28

Foto: fiba.com

Sport

Bez iznenađenja u Valensiji! Braun odveo Španiju u Pariz! (FOTO/VIDEO)

Dvostruki prvak sveta i četvorostruki šampion Evrope bio je veliki favorit, međutim selekcija karipske države pružila je izuzetno snažan otpor. Posle egala u prvoj četvrtini (17:17), domaćin uspeva da se rezultatski odlepi, pa se na poluvreme otišlo sa +8 u korist "crvene furije".

Ispostavilo se da je to bila i ključna deonica meča odigranog u dvorani "La Fonteta", pošto je u drugom poluvremenu reprezentacija Bahama, predvođena sa nekoliko NBA zvezda, pretila do samog kraja da bi mogla da pomrsi račune favorizovanom domaćinu. Španci su u više navrata sticali dvocifrenu prednost, ali svaki put se rival vraćao najviše zahvaljujući Badiju Hildu. Ipak, kada je bilo najvažnije Lorenco Braun i Vili Ernangomez pogodili su važne šuteve kojima su omogućili svom timu da rutinski privede meč kraju. 

Upravo je bivši košarkaš Zvezde i najnovija akvizicija Panatinaikosa bio najefikasniji kod pobednika sa 18 poena, a pratio ga je Ernangomez sa 15 koševa. U poraženoj ekipi istakao se NBA trio - Hild je postigao 19, Deandre Ejton 17, a Erik Gordon 15 poena.

Španija će u Parizu igrati u izuzetno jakoj grupi A u kojoj se još nalaze i Australija, Kanada i Grčka, koja je u finalu kvalifikacionog turnira u Atini savladala Hrvatsku.