08.07.2024.

06:39

Foto: Starsportphoto©

Sport

Biće pakleno! Pogledajte sve grupe na Olimpijskim igrama

Košarkaši Portorika obezbedili su plasman na Olimpijske igre, pošto su pobedili Litvaniju u odlučujućem meču 79:68. Portorikanci će igrati u C grupi sa  Srbijom, Južnim Sudanom i Sjedinjenim Američkim Državama. Podsećamo, prošle godine u Manili na Svetskom prvenstvu, "orlovi" su u grupnoj fazi igrali sa Portorikom i Južnim Sudanom. Obe selekcije smo pobedili bez problema, reprezentaciju sa Kariba sa 94:77, a Južni Sudan sa 115:83. Ako to ponovimo i u Francuskoj obezbedićemo plasman u četvrtfinale OI.

Grupa A je najteža, u njoj su Grčka, Španija, evropski šampion od pre dve godine, Kanada i Australija. U Grupi B su autsajder Japan, olimpijski vicešampion iz 2021. godine, Francuska, svetski šampion Nemačka i Brazil.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve najbolje selekcije iz sve tri grupe i dve najbolje trećeplasirane. Titulu brane Amerikanci koji su pre tri godine u Tokiju u finalu pobedili Francuze sa 87:82. Australija je u meču za broznu u japanskoj prestonici bila bolja od Slovenije Luke Dončića sa 107:93.

GRUPE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Grupa A: Australija, Grčka, Kanada, Španija.

Grupa B: Francuska, Nemačka, Japan, Brazil.

Grupa C: Srbija, Južni Sudan, Portoriko, SAD.

Srbija se već uveliko sprema za Olimpijske igre, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta. Do puta u Lil, Srbija će odigrati još najmanje četiri pripremne utakmice, a rivali će redom biti Francuska, Australija, SAD i Japan. Srbija je već u dva meča demolirala Holandiju, prvo 90:74, pa u drugoj utakmici koja je takođe bila zatvorena za javnost - 95:61.