08.07.2024.

17:44

Foto: profimedia

Sport

Petar Božić napušta London i stiže u Evroligu! Još jedan srpski trener među elitom

Naredne sezone u Evroligi takmičiće se čak tri francuska kluba pošto je debitant - Pariz, iskoristio mogućnost da se pridruži eliti nakon osvojene titule u Evrokupu. Ipak, klub iz prestonice ostao je bez trenera tokom leta budući da je Tomas Isalo rešio da se otisne put NBA lige i prihvati ponudu Memfis Grizlisa. 

Uskoro nas očekuje početak priprema za narednu sezonu i izvesno je da uprava Pariza mora što pre da reaguje, a prvi favorit za novog trenera već je imenovan. Naime, kako prenosi portal "SKWeek" srpski trener Petar Božić glavna je opcija za šefa stručnog štaba u novopečenom evroligašu. 

Božića su Parizu preporučili dobri rezultati koje je prošle sezone pravio sa ekipom Londona. Upravo je Pariz eliminisao njegov klub u polufinalu Evrokupa, ali je uprkos tome srpski trener dobio na ceni. Prethodno je sa Ostin Sparsima, razvojnim timom San Antonija, postao šampion u Razvojnoj ligi, a sve to preporučilo ga je Parizu. 

Informer

 

Sa druge strane, Tomas Isalo je mnoge iznenadio odlukom da Pariz napusti pred sezonu u Evroligi. Mladi Finac je ređao izuzetne brojke na klupi francuskog tima, doneo im trofej u Evrokupu, a uporedo sa tim predvodio i reprezentaciju Finske koja je postala važan faktor u svetu košarke. 

Ipak, Italo nije mogao da odoli pozivu iz Amerike, konkretno od - Tejlora Dženkinsa, prvog trenera Memfisa.