08.07.2024.

23:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

Hrvati se oglasili nakon incidenta! Naši igrači su bili napadnuti!

Nije reprezentacija Hrvatske u košarci uspela da izbori plasman na Olimpijske igre pošto su u finalu kvalifikacija poraženi od Grčke u Pireju. "Kockasti" su nakon neuspeha organizovali druženje u jednom klubu u Atini kako bi se oprostili jedni od drugih, ali njihova proslava nije prošla kako treba. 

Dan kasnije objavljeni su snimci njihove tuče sa Grcima u pomenutom klubu, a u njoj su učestvovali Dario Šarić i Ivica Zubac. Košarkaški savez Hrvatske nije se oglašavao povodom spornog događaja sve do sada kada su izdali zvanično saopštenje. 

“Na brojne upite iz medija vezane za fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalim, košarkaški savez Hrvatske je odlučio da reaguje na sledeći način: 

Posle finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere, selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta skladno potrebama igrača."

Kako se navodi, Hrvati su bili napadnuti, ali je incident kratko trajao budući da su brzo reagovali pripadnici obeštećenja. 

"Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pred povratak svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini, neki od naših igrača su napadnuti, najpre verbalno, a zatim i fizički, što je prouzrokovalo njihovu samoodbranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Hrvatske.