09.07.2024.

09:48

Foto: tanjug/ap

Sport

Jaaa, pritisak mi se digne! Ti baba, ti nafrakana... Đurović skida kapu Đokoviću

Sjajan trenutak da se prisetimo, s obzirom na to da je najbolji teniser ikada opet bio na udaru navijača, pa je morao da im očita lekciju i postavi ih na mesto. Godinama će se prepričavati govor našeg tenisera posle pobede protiv Holgera Runea (3:0) u osmini finala jer je pokazao hejterima gde nisu nikakva gospoda. Prekipelo mu je, 20 godina trpi bezobrazluk, pa je rešio da stavi tačku i pošalje bezobrazne navijače na spavanje nakon što su ga provocirali. 

Vlade Đurović je pre nekoliko godina gostujući u "Jao Mile" podakastu priznao da ne bi mogao da trpi sve što i naš teniser.

- U ovim godinama bi trebalo ja da razmišljam izbroj do deset, onda nešto kaži, ja i dalje tako ne radim. Ja se i dalje divim Đokoviću koji na Vimbldonu, 15.00 ljudi koliko može da stane, navija, naročito kraljevska loža, protiv njega, a za Rodžera. I oni viču "Rodžer", one babe sa zlatom, lancima, koje su u nekoj sviti kraljevskoj.... Ja, pritisak mi se digne! Prvo, on je Rože, on je Švajcarac francuskog porekla, nije anglosaksonac, ali ne vredi, važno samo da nije Balkanac, nije Srbin. I on pobedi čovek. Okrene se prema njima: "Divni ste bili, zbog vas ću da dođem iduće godine!'" - kazao je Đurović.

Informer

Iskusni stručnjak je na urbenesan način opisao kako bi on reagovao.

- Ja to ne bih mogao. Ja mu se divim. Rekao bih onim babama: "E, dođite sad u svlačionicu, ti odatle od ovog vojvode od Kenta, pa ti tu babo, ti nafrakana, ti, ti dođi ovamo dole". Eto, sad u ovim godinama ja ne mogu da se smirim, ali Đoković šta trpi, to nije normalno - kazao je tada naš iskusni stručnjak, a i Noletu je prekipelo, pa ih je sve postavio na mesto.