09.07.2024.

11:58

Foto: profimedia

Sport

Šarić pretučen, ležao bez svesti! Novi detalji tuče Hrvata u Atini (VIDEO)

Hrvati su se pobili nakon poraza u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a na društvenim mrežama su se pojavili snimci tuče u noćnom klubu.

Vidi se da su Šarić i Zubac najpre ušli u sukob sa drugim gostima, a onda i sa članovima obezbeđenja. Zubac je ušao u verbalnu raspravu sa nekim, a Šarić je odlučio da ga brani, pa je novi saigrač Nikole Jokića dobio udarac i završio na zemlji. Ležao je bez svesti, potpuno nepokretan. 

Grčki mediji pišu kako su se Šarić i Zubac sukobili i sa obezbeđenjem kluba, a navode da je s njima bio Tin Jedvaj, hrvatski fudbaler i član Panatinaikosa. Navodno su hrvatski NBA igrači tokom tuče zaradili modrice po rukama i nogama.

TMZ piše da se sve dogodilo oko 5:30, a Indexu je potvrđeno da su košarkaši nakon poraza u finalu dobili slobodno jer se s reprezentativne akcije nisu vraćali u organizaciji Saveza, već samostalno.

"Nakon finalne utakmice olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom na to da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u zavisnosti od potreba igrača. Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je naravno uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara“, naveo je u saopštenju Košarkaški savez Hrvatske.