09.07.2024.

12:07

Foto: AP/Photo

Sport

Slukas šokirao odlukom da ne igra OI: Moralno ne bi bilo ispravno!

Veteran i dugogodišnji reprezentativac se ove godine nije stavio na raspolaganje selektoru Vasilisu Spanulisu zbog toga što je propustio kvalifikacije odigrane u Atini.

Slukas smatra da ne bi bilo moralno ispravno da obuče dres nakon što nije pomogao Janisu Adetokumbu i ekipi u borbi sa Hrvatskom, Dominikanskom Republikom, Slovenijom i Novim Zelandom.

Informer

Srušio Hrvate - Janis Adetokumbo

- Olimpijske igre su nešto što sam čitavog života priželjkivao i sanjao o nastupu tamo. Taj san neću ostvariti i jako sam tužan zbog toga. Moralno, ne bi bilo ispravno. Vasilis me je pitao da li želim da porazgovaramo, ali ja sam odbio. Rekao sam mu i pre da nema šanse da igrao Igre ako propustim kvalifikacioni turnir - rekao je Slukas za grčki "SDNA".

Podsećamo, plejmejker Panatinaikosa je nakon naporne klupske sezone i osvajanja Evrolige bio prinuđen da presedi turnir u Atini zbog problema sa povredom kolena.

Zbog ogromnog broja minuta i utakmica i prošlog leta je imao određenih zdravstvenih tegoba, pa nije bio deo reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Manili.