09.07.2024.

21:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda i Partizan prate situaciju oko Vezenkova!

Navijači Crvene zvezde i Partizana nestrpljivo čekaju pojačanja pred početak priprema za narednu sezonu. Crno-beli su nakon slabe takmičarske godine okončane bez trofeja krenuli u potpunu rekonstrukciju igračkog kadra, a ono što "grobare" najviše zanima je koga će to Željko Obradović i Zoran Savić dovesti u Humsku. 

Euforija ne manjka ni na drugoj strani Topčiderskog brda budući da je Crvena zvezda rešila da prošlogodišnji tim koji je osvojio tripl-krunu ostavi na okupu i angažuje ozbiljna pojačanja. Deluje da je Janis Sferopulos sklopio većinu mozaika, ali da mu za kompletnu sliku fali startni krilni centar. Nije tajna da je želja srpskog i regionalnog šampiona povratak Filipa Petruševa, no, njegov dolazak u Beograd koči Saša Vezenkov. 

Informer

 

Bugarski reprezentativac nedavno se razišao sa Sakramentom i činilo se da je njegov povratak u Olimpijakos gotova stvar. Ipak, Vezenkov je nekoliko dana kasnije dogovorio saradnju sa Toronto Raptorsima... Njegov angažman u Kanadi, makar prema informacijama koje ima "Eurohoops" neće uticati na dolazak u Evropu, ali u Pireju nisu spremni da pregovaraju o sudbini Filipa Petruševa sve dok Vezenkov ne bude zvanično obukao crveno-beli dres. 

Situacija oko Saše Vezenkova ne utiče samo na Crvenu zvezdu, naprotiv, njegovom povratku u Olimpijakos nada se i Partizan. Navodno, crno-beli imaju veliku želju da angažuju Nikolu Milutinova, ali je taj posao mnogo dalje od realizacije u odnosu na Petruševa. Srpski centar važi za jednog od najboljih u Evropi,  uživa ogromno poverenje kod trenera Jorgosa Bacrokasa i malo je verovatno da će se Pirejci odreći Milutinova. 

Informer

Posao crno-belima ne olakšava činjenica da je ozvaničen dolazak Brendona Dejvisa koji bi trebao da bude startni centar u Partizanu naredne sezone. U tom raspletu događaja izvesno je da će Nikola Milutinov ostati u Pireju budući da ima važeći ugovor sa Olimpijakosom te da bi eventualni raskid saradnje išao na njegovu štetu. 

Dakle, Partizan i Crvena zvezda žarko žele da se Saša Vezenkov vrati u Olimpijakos nakon godinu dana u NBA ligi kako bi pokušali da angažuju pojačanja iz Pireja. Petrušev je nešto bliži dolasku na Mali Kalemegdan, dok je situacija oko Milutinova i crno-belih na, žargonski rečeno, dugačkom štapu.