10.07.2024.

09:05

Foto: Starsportphoto

Sport

"Grobarima" se ovo neće svideti! Partizan ostao bez ozbiljnog pojačanja!

Nedeljama je trajala neizvesnost oko budućnosti Čime Monekea u Baskoniji. Snažni krilni centar iz Nigerije iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu španskog velikana, privukao je pažnju brojnih klubova, između ostalog i Partizana. Crno-beli nisu krili interesovanje za Monekea, ali on ovog leta neće promeniti sredinu. 

Poznati litvanski novinar - Donatas Urbonas, preneo je informaciju da će Čima Moneke i naredne sezone nositi dres Baskonije. Navodno, španski klub je odredio visinu obeštećenja za Nigerijca, ali je malo ko u evropskoj košarci spreman da isplati željenu svotu novca. 

Informer

 

Baskonija je tražila oko 1.500.000 evra obeštećenja što je za Evropu ogroman novac. Očekivano, niko nije bio spreman da ispuni zahteve Španaca te će Moneke ostati vezan za Vitoriju. Navodno, na tako visokom obeštećenju insistirao je novopečeni trener Baskonije - Pablo Laso, koji je želeo da ima Nigerijca u sastavu naredne sezone. 

Budući da ovog leta nisu želeli da ga puste uz pristojno obeštećenje očekuje se da Čima Moneke narednog leta kao slobodan igrač napusti Vitoriju. Njegovog ugovor sa Baskonijom ističe kroz 12 meseci i nema sumnje da će već početkom januara na stolu imati brojne ponude.