10.07.2024.

11:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Topić: Loše je što ću propustiti sezonu, ali imaću čitavu godinu za dizanje tegova!

Topić je u minuloj sezoni imao velikih problema sa povredama, te činjenica da je biran sa relativno visoke pozicije na draftu sigurno je vetar u leđa mladom košarkašu koji će skoro celu sezonu propustiti zbog povrede ligamenata kolena.

Prilikom predstavljanja na zvaničnom podkastu Oklahome, Topić je govorio o toj temi, a voditelji su tu situaciju uporedili sa njegovim saigračem Četom Holmgrenom, koji je zaigrao tek u sledećoj sezoni od trenutka kada je draftovan.

- Loše je što ću propustiti praktično čitavu sezonu, ali da, imaće to i svoje pozitivne strane. Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, za dobru ishranu, za učenje o NBA generalno. Za godinu dana ću sigurno biti spremniji za sve ovo - započeo je Topić.

Informer

Nikola Topić u dresu Crvene zvezde

Doskorašnji igrač kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je njegov otac, Milenko, od velikog značaja u njegovoj košarkaškoj karijeri. 

- On me je naučio suštini. Sa mnom je delio ljubav prema košarci, uvek smo imali košarkašku loptu u kući, šutirao sam na koš stalno. Mnogo je važan za moj košarkaški put - nadovezao se mladi košarkaš.

Nikola je nakon drafta po prvi put kročio u dvoranu "Ford Centar", i bio je veoma zadovoljan kada je obišao sve prostorije, s obzirom da je to bilo ono o čemu je kao mali maštao. 

- Kada sam bio mlađi gledao sam kako u ovoj dvorani igraju Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Pol Džordž, a sada sam ovde i to je neverovatno. Atmosfera u dvorani ume da bude naelektrisana u plej-ofu, video sam i kancelarije kluba, impresivno je videti kako sve to ovde funkcioniše - zaključio je doskorašnji igrač Crvene zvezde.