10.07.2024.

13:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić zabrinuo Srbiju, Davidovac povređen: Nismo u dobrom fizičkom stanju

Dejan Davidovac i Nikola Jović neće putovati sa ekipom u Francusku i Abu Dabi na pripremne mečeve. Loša vesti je da se protiv Holandije povredio Davidovac i sa njim će u Beogradu raditi čitav lekarski tim.

- Davidovac se povredio sa Holandijom, mora da se leči sedam dana. On će morati da radi specijalnu vrstu terapije u Beogradu. Kada svi želite da nam pomognete, onda stručnjacima iz VIP-a da poručimo da daju svoj maksimum da se što pre vrati. On je bio fantastičan, nikada bolji. Njemu uvek treba vremena da uđe u ritam. To što je dao na treninzima, taj odnos, odbrana, napad, ne bi ga prepoznali. Žao mi je što se baš on povredio, pao je nezgodno na kuk. Nadam se da ćemo ga vratiti tamo 18. jula. Mnogo nam je važan, nemamo puno rešenja na toj poziciji. On i Nikola Jović su igrači na istoj poziciji, različiti profili, ali na istoj poziciji i to nam fali - rekao je selektor Pešić.

Informer

Dobra vest je da oporavak Nikole Jovića ide sjajno, počeo je individualno da trenira.

- Još uvek nismo u dobrom fizičkom stanju, imamo problema sa povredama, nisu sada toliko važne, ali Nikola Jović je počeo dva, tri dana individualno da trenira. Krajem prošle nedelje je skinuo čizmu i sad je u procesu oporavka, radi sa trenerima. Videćemo da li ga mogu pripremiti kada se vratimo iz Abu Dabija da li može da se priključi ekipi. Važno je da nije ništa polomljeno, da nije ruptura. To mu daje mentalnu sigurnost, kada je ruptura malo se više plašiš.

Informer

Nikola Jović