12.07.2024.

12:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši kapiten Partizana slobodan igrač! Da li je vreme za povratak?

Prema pisanju španskog portala "Encenstando", odlično upućenog u košarkaške transfere i dešavanja, iskusni krilni centar i centar u narednim nedeljama dobiće odrešene ruke u pronalaženju novog kluba. Ta vest posebno je oduševila navijače Partizana, za koji je Lovernj pre deset godina nastupao sa mnogo uspeha.

Žofri je u jednom periodu boravka u Humskoj bio i kapiten crno-belih, a koliko voli klub dokazao je i tetovažom na donjem delu bicepsa, gde stoji grb Partizana. Prema pisanju "Encenstanda", još se ne zna gde će popularni Žo nastaviti karijeru, ali nema nikakve sumnje da bi "grobari", barem zbog starih zasluga, voleli da ga opet vide u timu.

"Što se tiče vesti iz Asvela, plejmejker Peris Li ima ugovor za narednu sezonu i on će ostati. Sa druge strane, Žofri Lovernj je spreman da ide", navodi "Encenstando".

U ovom trenutku teško je reći da li je ekipi Željka Obradovića uopšte potreban Lovernj, budući da je dogovoren dolazak velikog broja visokih igrača. Pre nekoliko dana crno-beli su se dogovorili sa iskusnim centrom Brendonom Dejvisom, a još ranije sa Tajrikom Džonsom i Ajzeom Majkom. Treba istaći da pod košem može da igra i Isak Bonga, koji stiže iz Bajerna, kao i da je u klubu jedan od retkih ko je ostao centar Balša Koprivica.

Međutim, nije tajna da je Lovernj veliki ljubimac "grobara" i jedan od omiljenijih stranaca koji su nastupali za crno-bele, pa ostaje da se vidi hoće li vicešampion ABA lige i Srbije ući u pregovore o eventualnoj novoj saradnji.

Žofri je tokom karijere promenio veliki broj klubova, a za Partizan je nastupao od 2012. do 2014. godine pod vođstvom trenera Duška Vujoševića. Pre toga igrao je za Šalon i Valensiju, a posle crno-belih za Himki, Denver, Oklahomu, Čikago, San Antonio, Fenerbahče, Žalgiris i pomenuti Asvel.