13.07.2024.

12:01

Foto: tanjug/ap

Sport

Nole brinuo za košarkaše na svojoj konferenciji! Evo šta je rekao o Pešiću i Miciću!

Konferencija za medije najboljeg tenisera svih vremena nakon pobede nad Lorencom Muzetijem,  poklopila se sa krajem meča košarkaša Srbije i Francuske (79:67).

- Pobedili? Bravo - rekao je raspoloženi Novak koji se interesovao za rezultat.

Informer

Upitan je srpski as i da prokomentariše izjavu selektora košarkaša Svetislava Pešića koji ga je pohvalio za ono što je uradio posle meča sa Holgerom Runeom, kada je publici poželeo laku noć.

- Prvo bih se zahvalio selektoru Pešiću na lepim rečima, na podršci. Podrška je uzajamna i za reprezentaciju i za njega lično. Pretprošle godine, kada nisam imao mogućnost da putujem u Ameriku, proveo sam nekoliko nedelja prateći košarkašku reprezentaciju. Išao sam da ih gledam i podržavam u Turskoj kada su igrali protiv Turske, kod kuće u Beogradu kada su igrali protiv Grčke u tim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljskim utakmicama. Bio sam u hotelu da ih posetim, imao sam dozvolu i čast da budem sa njima kada su imali večeru jedan dan. Sedeo sam za stolom, razgovarao sa svima uključujući selektorom. Mislim da sam se, pogotovo u tom periodu, zbližio sa svima njima. Odnos je prisniji. Pratim košarku čitav život, svi se sećamo košarkaša naših iz devedesetih i dvehiljaditih koji su osvajali medalje. Mogu da kažem da sam sa prijatelj sa momcima kao što su Teodosić, Bogdanović, Micić -  poručio je Novak.

Informer

Posebno je govorio Nole o odnosu sa Vasilijem Micićem.

- Sećam se Vase jer je njegova starija sestra bila šampionka u snoubordu. Ona je odrastala sa mnom i mojom mlađom braćom na Kopaoniku, pa ga se sećam kada je bio jako mali. Sada ga vidim kao jednog od vodećeg košarkaša naše reprezentacije, dve godine najboljeg igrača u Evropi i sada u NBA... Prelepo je videti to. Malo je mesto Kopaonik, odrasli smo svi zajedno i uspeli da ostvarimo ogromne rezultate u svojim sportovima -  zaključio je Novak Đoković.