14.07.2024.

17:12

Foto: EPA Images

Sport

Kanter udario na legendu: On je diktator NBA lige!

Iskusni centar je često ulazio u verbalne sukobe na parketu sa "kraljem" i poznat je po svom vrlo negativnom stavu prema Lebronu Džejmsu. Sada je to i potvrdio u jednom intervjuu u kojem je istakao negativan uticaj koji Lebron ima na svlačionicu Los Anđeles Lejkersa.

- Kada sezona Lejkersa propadne, Lebron pokušava da pronađe igrača kojeg će okriviti. Krivio je Vestbruka za celu sezonu. Nije dobar saigrač. Očigledno, on upravlja medijima i pokušava da kontroliše narativ, ali kada se stvarno upoznate sa situacijom i razgovarate sa NBA igračima, niko ne želi da igra sa njim - naglasio je košarkaš turskog porekla i dodao:

Informer

- Kad vidim diktatora, znam to je to. Lebron je doslovno poput diktatora NBA lige. On kontroliše medije, on kontroliše ono što curi i ako idete protiv njegovih ciljeva, postajete materijal za trejd, to svi znaju - poručio je Kanter.

Bivšem košarkašu Jute, Oklahome, Njujorka, Portlanda i Bostona posebno je zasmetalo to što su Lejkersi ovog leta na draftu sa 55. pozicije odabrali Lebronovog sina, Bronija Džejmsa.

- Možda je dobar momak, ali nije dovoljno dobar da igra u NBA. Razlog zašto je izabran je Lebron, razlog zašto je Džej Džej Redik trener Lejkersa je Lebron - rekao je Kanter.

Informer

Košarkašu koji je turskog porekla, ali je rođen u Švajcarskoj, oduzet jer turski pasoš zbog kritika na račun predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i od prošle godine je na poternici te zemlje.