15.07.2024.

23:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkašice briljirale! Srbija "počistila" Japan u pripremi za Olimpijske igre!

Izabranice Marine Maljković bile su u velikoj prednosti od početka meča, tako da je trijumf bio potpuno očekivan. Srbija je u prvom kvartalu konstantno vodila, bila je odbrambeno čvrsta, a svoje napade je uspešno realizovala. Protivnice su u jednom trenutku smanjile rezultatsku razliku na dva poena i vrlo malo je nedostajalo do izjednačenja, ali je naša košarkašica američkog porekla, Ivon Anderson, upisala dva poena u poslednjim sekundama prve četvrtine i tako odbegla Japankama za tri poena - 23:20.

Već u narednoj deonici naše košarkašice dodatno su pojačale ritam igre i došle do značajne prednosti od 17 poena - 29:15. Nakon poluvremena nastavile su u istom tonu, a činilo se da je bukvica koju je selektorka Japana održala svojim izabranicama nakon pauze urodila plodom. U trećoj četvrtini bile su nešto ofanzivnije, ali je Srbija i dalje držala kontrolu nad mečom. Japan se bolje suprotstavio, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi vođstvo našeg nacionalnog tima - 13:15.

Informer

Košarkašice Srbije

Poslednja četvrtina bila je potvrda dominacije Srbije. Sa stabilnom igrom i efikasnim izvođenjem napada, srpski tim je kontrolisao situaciju na terenu i bezbedno priveo meč kraju. Najefikasnija u redovima naš selekcije bila je Ivon Anderson sa 18 poena, dok je Nevena Rosić dodala 11 poena. Na drugoj strani, Evelin je predvodila Japan sa 20 postignutih poena.

Dve reprezentacije odigraće i u utorak prijateljski meč u beogradskoj Areni, koji će ponovo biti zatvoren za javnost.