16.07.2024.

10:00

Foto: EPA

Sport

Egzum: Srbija nije samo Jokić, jedva čekam da zaigram protiv Avramovića!

Bek Dalas Maveriksa je kao igrač Partizana jako dobro upoznao ovdašnju košarku, ali i poneke reprezentativce naše zemlje, pa je svestan kvaliteta kojim "orlovi" raspolažu mimo NBA zvezda poput Nikole Jokića ili Bogdana Bogdanovića.

- To što Nikola Jokić radi je nešto neverovatno, njegova košarka je sjajna. Na nama je da probamo da ograničimo njegovu igru što je više moguće, iako smo svesni koliko je to teško. Generalno, Srbija je izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na parketu. Mnogo iskustva i talenta u jednom timu. Imao sam priliku da igram protiv mnogih od njih, tako da mi je sve to vrlo dobro poznato. Jasno je da će fokus biti na Jokiću, ali ne smemo da zapostavimo ostale - rekao je Dante za "Mocart sport".

Informer

Nikola Jokić velika, ali ne i jedina pretnja Srbije

"Kenguri" su već iskusili parket velelepne "Etihad arene" u kontrolnom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama, a sada su spremni da snage odmere i sa izabranicima Svetislava Pešića.

Egzum priznaje da mu predstoji duel sa nekadašnjim saigračem iz Beograda koji željno iščekuje.

Imao sam priliku da popričam sa Aleksom. Nismo se videli celu godinu otkako sam otišao. Vidim da mu dobro ide i da napreduje, bilo mi je baš drago što smo imali vremena da se vidimo i ispričamo, da malo pohvatamo konce o tome šta se kome dešava u životu. Biće mi baš zanimljivo da se protiv njega nađem na parketu. Više smo pričali o reprezentaciji, nego o Partizanu, ali ispratio sam šta se tamo dešava. Mnogo promena, vidim da i Aleksa pokušava da shvati šta da radi dalje. Iskreno, nadam se da će Partizan da se vrati još jači i da će sve biti kako treba - objasnio je saigrač Luke Dončića u Dalasu.

Informer

Avramović i Egzum u dresu Partizana

S obzirom da pomno prati dešavanja u Humskoj, priznaje da mu je čudno što su crno-beli napravili kompletan remont ekipe u odnosu na prošlu sezonu.

- Iskreno, jeste me iznenadilo. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Jam (Madar), Jani (Papapetru)... Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone - kazao je Egzum.

Informer

Duša tima - Matijas Lesor

Za kraj se osvrnuo na odigrani susret sa "drim timom", koji je njegova selekcija izgubila nakon što je bila na ivici velikog preokreta.

Smatra da Srbija igra potpuno drugačiji stil košarke na koji će morati da se prilagode.

- Igramo dan za dan dve ovako teške pripremne utakmice, nije lako i predstavlja izazov. Očekujem potpuno drugačiji meč od ovog sa Amerikancima. Srbija ima potpuno drugačiji stil košarke, mi ćemo morati da radimo na drugačijim pokrivanjima u pik-en-rol igri. Neminovno je da moramo da se prilagodimo situaciji i nadam se da ćemo sada od početka naći naš ritam, da ćemo bolje ući u susret - zaključio je reprezentativac Australije.