16.07.2024.

20:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Australija ili Amerika, sve je to isto! Pešić otkrio razlog za poraz!

Po "orlove" je danas bila kobna poslednja četvrtina, a popularni Kari kaže da je energija postojala i da su bile u pitanju sitne greške.

- Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su malo i problemi, neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Naravno, tu se izgubi malo kontinuitet i pre svega u napadu. U odbrani smo dali energiju, bilo je to na nivou kakav je bio na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo sa nekim sitnim greškama, ali je energija postojala - rekao je on.

Kao vrlinu protivničke ekipe je istakao da nisu napravili nijedan faul u poslednjoj deonici meča, a da su nama nedostajale sveže noge.

- Moramo da jednu agresiju na ivici faulova... Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako i nismo uspeli da mirnije naše napade organizujemo, malo smo možda bili nervozni i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani jer igramo protiv ekipe koje je odlična u tranizciji. Trpe noge, noge se umore, košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš da imaš sveže noge. Mi smo tu malo u napadu, naš sistem moramo da igramo malo preciznije - kaže Pešić.

Ističe da se ništa neće menjati pred duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u sredu.

- Ništa, sve isto, ista utakmica kao danas. Ništa se tu ne menja, mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči - zaključio je Pešić.