16.07.2024.

23:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija je zemlja košarke! Selektor Australije se oglasio nakon pobede!

Košarkaši Australije pobedili su Srbiju u prijateljskoj utakmici odigranoj u Abu Dabiju rezultatom 84:73. Nakom meča, selektor Australije je  pričao o "orlovima".

- . Bili smo konkurentni večeras i borili smo se. Znali smo da igraju s karakterom. Igraju zajedno. Oni su jak tim. Ali osećamo da smo i mi. Večeras smo bili malo više u tempu, više gore-dole. I oba tima su bila izuzetno borba u odbrani. Zato imam samo poštovanje za košarkaške zemlje. Dugo sam u ovome. To je jedna od najvećih zemalja na svetu u košarci. I kada pobedite utakmicu kao ovu, zaista je korisno pred turnir - istakao je Gurjan, koji u svom timu ima trojicu košarkaša koji su igrali u Srbiji, pa smo ga pitali i koliko mu je to važno i za pripremu mečeva - istakao je selektor Gordžijan.
 

Pohvalio je nakon toga i atmosferu u Abu Dabiju.

- Čitav aranžman, svaki aspekt je bio za uživanje. Od hotela, hrane, podrške osoblja, ljudi koji brinu o nama, atmosfera. Juče uveče, nije bilo slobodnog mesta ovde. Atmosfera kao na utakmici za zlatnu medalju. Večeras smo imali naše navijače koji su se čuli iza nas. Veoma slično onome što nas čeka kada stignemo u Olimpijsko selo. To je bio cilj, odigrati kvalitetne utakmice. Igrali smo protiv dva sjajna tima. Moj tim je napredovao tokom ovog perioda. Bilo je fantastično okruženje za njih van terena da se okupe i napreduju. Zaista smo srećni što je ovo naš put ka Olimpijskom selu. Dobili smo ono što smo želeli - poručio je Gordžijan.