17.07.2024.

17:00

Foto: profimedia

Sport

Kraj: Nije samo priča, Amerikanci su mnogo jaki! (VIDEO/FOTO)

Popularni "drim tim" je takođe deo grupe C u kojoj su smešteni i "orlovi", pa je današnji susret sjajna uvertira pred takmičarski duel dve selekcije u Parizu. Takođe, oba selektora imaju priliku da iskritališu finalnih 12 putnika za francusku prestonicu.

SRBIJA - SAD 79:105 (28:28, 17:31, 17:24)

Grad: Abu Dabi

Dvorana: Etihad arena 

Selektor: Svetislav Pešić

Selektor: Stiv Ker

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Pogađa Petrušev preko Vajta uz prekršaj i verovatno poslednji koša na utakmici - 79:105.

39. minut - Prazni Ker "kraj klupe" i svi su dobili šansu. Nažalost, dobro gađaju i momci koji gotovo izvesno neće u Pariz - 105:76.

38. minut - Probao je i Ristić za tri i pogodio! Prilika je ovo za trećeg centra da se dokaže i izbori za mesto u 12 za Olimpijske igre - 74:99.

37. minut - Pokušava Lebron dodavanje iza glave da provuče kroz odbranu, ali samo gubi loptu. 

36. minut - Nesebičan je Gudurić. Odlučio je da produži pas u korner i proigra Dobrića, koji pogađa - 69:99.

Informer

Dobrić

35. minut - Svaki napad Ekipe Stiva Kera je ispunjen egzibicijama i atraktivnim potezima. Ogromnih 30 razlike - 97:66.

34. minut - Potpuno razumljivo, sjajno su raspoloženi Amerikanci. Kari uzima šuteve kao na treningu, ali ih i pogađa - 63:90.

33. minut - Upisuje Dejvis šestu blokadu na ovom meču. Potpuno je zatvorio prilaz obruču prvi pik NBA drafta 2012. NA drugoj strani Entoni Edvards demonstrira umetnost poentiranja sa polu distance - 61:87

Pogodio je Micić trojku, a na drugoj strani je Dejvis uzvratio dugom dvojkom - 61:85.

31. minut - Propustili su priliku Amerikanci u prvom napadu poslednje četvrtine. Nismo ni mi iskoristili napad, blokirao je Dejvis šut Marinkovića.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Katastrofalan napad "orlova" bez Nikole na terenu. Dobio je priliku Pokuševski, ali njegova kombinacija sa Micićem je loše završena - 58:83.

29. minut - Ostavili su igrači Srbije Jokiću praznu stranu kako bi odigrao protiv Dejvisa. Svojim patentiranim "Sombor šaflom" pogađa trostruki MVP preko centra Amerike - 57:81.

Informer

28. minut - Jedan od boljih NBA napadača upisuje prve poene. Devin Buker precizan za tri poena - 55:76.

27. minut - Razigrao se Adebajo. Centar Majamija iz godine u godinu sve više unapređuje napadački arsenal, pa je sada želeo da odigra 1 na 1 protiv Petruševa. Srpski igrač ga zaustavlja faulom - 55:74

26. minut - Uspeva i Dobrić! Lepo Jokić skida skok, povlači kontru i proigrava krilo Virtusa, koje pogađa trojku. Ker zove tajmaut - 55:73.

25. minut - Napokon smo pogodili trojku! Vanja Marinković je uspeo da poentira iz ugla - 52:73.

24. minut - Pogodak Petruševa je prvi nakon čak tri i po minuta igre. Uspeo je i Dobrić dobro da istrči kontru i pogodi na obruču - 49:71.

23. minut - Opao je sada i ritam utakmice. Kao da su "orlovi" predali meč već u trećoj četvrtini, dok su Amerikanci malo usporili posle velikog plusa.

Informer

22. minut - Eh, šteta. Kakvo dodavanje Jokića nije očekivao Avramović i gubi loptu. Razigrali su se Ameri, sada i Džejms probija i lagano poentira - 45:66.

21. minut - Loše smo počeli drugo poluvreme. Lebron odlično pronalazi Embida ispod našeg koša, morao je Petrušev faulom da spreči centra Filadelfije da poentira - 61:45.

DRUGA ČETVRTINA:

Pogodak Adebaja za tri nije uzvratio Jokić istom merom. Odlazimo na odmor pri rezultatu 59:45.

Informer

20. minut - Nemoćan u ovim trenucima i Jokić. Sva je odbrana fokusirana na centra Denver Nagetsa. Entoni Edvards beži našoj odbrani i zakucava - 42:56.

19. minut - Silovita igra momaka u belim dresovima. Prvo je Dejvis blokirao Plavšića, pa onda i Jokića, a sa druge strane je Adebajo pogodio preko Plavšića - 42:51.

18. minut - Mora lopta Džokeru u ruke. U svom stilu je izdržao kontakt snažnog Adebaja i pogodio za prekid serije Amerikanaca - 42:51.

Pravi prilike Jokić saigračima, ali ne ide nas šut za tri poena. Marinković je poslednji u nizu koji nije uspeo da pogodi iz daljine.

17. minut - Pogađa iz daljine i Edvards i tako podiže razliku na najviših "+7". Mora da reaguje Pešić minutom odmora - 40:47.

Informer

Jokić ima šta da zameri saigračima

16. minut - Nestvaran je Kari! Pogodio je posle prodora, a sada i za tri poena uz faul Avramovića - 40:43.

15. minut - Maestralna kretnja Karija i "kapija" Embida. Najbolji šuter NBA lige lako pogađa - 36:38

14. minut - Dobar napad iz tajmauta Srbije, ali Jokić nije pogodio za tri poena. Fantastično uzvraćaju Amerikanci. Dodavanje Lebrona je Embid spakovao u koš. Pogodak ipak nije priznat, zato što je Kamerunac povukao mrežicu - 34:33.

13. minut - Greška Micića i promašaj iz velike daljine nisu iskoristili Amerikanci. Embid gubi loptu.

Informer

Petrušev čuva Lebrona Džejmsa

12. minut - Trojku Vase Micića anulira Lebron Džejms karakterističnim prodorom i pogotkom uz faul Petruševa - 34:31.

Važi se i ovako! Marko Gudurić pogađa trojku o tablu i vraća Srbiju u vođstvo - 31:28.

11. minut - Loša sekvenca na obe strane parketa na startu druge četvrtine. Sve je prekinuto prekršajem Tejtuma nad Gudurićem.

PRVA ČETVRTINA:

Imali su Amerikanci dva šuta pri isteku deonice, ali su promašili. Odlično je Plavšić video Marinkovića u "ofsajdu" i nagradio ga lakim zicerom pred zvuk sirene - 26:26.

Promašio je Micić za tri, ali je borbeni Plavšić uspeo da izbori dva slobodna bacanja. Precizan je novi centar Crvene zvezde - 24:26.

10. minut - Entoni Edvards podseća da je i on tu. Fantastičan napad 1 na 1 i pogodak preko ruke za tri poena - 24:24.

Informer

Prva zvezda Minesote - Entoni Edvards

9. minut - Ovoga puta je promašio Adebajo, ali prati Dejvis i priucava loptu u obruč - 22:21.

Kako samo on ume - pogodak Nikole Jokića posle skoka u napadu pored nemoćnog Entonija Dejvisa - 22:19.

8. minut - Manju seriju Srbije prekida Adebajo pogotkom za tri poena - 20:19.

Zabavljaju se "orlovi"! Jokić u svom stilu preko celog terena i Dobrić prikucava preko nemoćnog Holideja! Tajmaut za Amerikance - 20:16.

7. minut - Fantastično trči kontru Filip Petrušev i Ognjen Dobrić ga nagrađuje pravovremenim dodavanjem - 18:15.

6. minut - Promašaj Bukera prati i vraća u koš Bem Adebajo - 16:15.

Insistira Jokić na igri 1 na 1 protiv Embida i za sada mu to polazi za rukom. Kamerunac je skrivio prekršaj za dva slobodna bacanja - 16:13.

Informer

5. minut - Upisuje se među strelce i legendarni Lebron Džejms - 16:11.

Nikola Jokić za sada zadivljuje publiku. Sjajni potezi i napokon pogodak asa Denver Nagetsa - 14:11.

4. minut - Kari upisuje deveti poen, koliko ima Amerika. Sa druge strane sjajna saradnja Avramovića i Jokića krunisana trojkom plejmejkera crno-belih - 12:9.

Uspeo je Avramović da vrati loptu u naš posed i lako proigra Gudurića za dva. Problem je što Stef Kari pogađa novu trojku - 4:7.

3. minut - Razmenili su po promašaj Embid i Aleksa Avramović. Blizu je bio Jokić skoka u napadu, ali nije uspeo.

2. minut - Uzvratio je Petrušev lakom dvojkom preko Lebrona. Svetislav Pešić nije zadovoljan kriterijumom, pa je odmah dobio tehničku grešku - 2:3.

1. minut - Sudijsko podbacivanje pripalo je Amerikancima. Odmah akcija za Stefa Karija i jedan od najboljih šutera u istoriji cepa mrežicu iz velike daljine - 0:3.

PRE MEČA:

17.56 - Poznate su startne petorke!  Srbija kreće sa Dobrićem, Petruševim, Jokićem, Gudurićem i Avramovićem. Na drugoj strani su Tejtum, Džejms, Embid, Kari i Holidej.

17. 52 - Što se Amera tiče, oni su oslabljeni za Kevina Durenta. Shodno očekivanjima, prva zvezda Finiks Sansa i jedan od nosilaca nacionalnog tima je još uvek van stroja zbog oporavka od povrede lista.

Informer

Lebron, Durent i Dejvis

17.50 - Navijači Srbije mogu da odahnu kada je u pitanju povreda Vanje Marinkovića. Povratnik u redove Partizana je spreman i nalazi se u sastavu Svetislava Pešića.

Informer

Marinković i Jokić

17.42 - Kako stvari stoje, Srbija je i danas bez Bogdanovića. Iako je bio na parketu i učestvovao na zagrevanju sa ekipom, šuter Atlanta Hoksa preskočiće duel sa "drim timom". 

17.35 - Kako je i najavio, selektor Amerike Stiv Ker izašao je na teren sa majicom izrađenom pokojnom Dejanu Milojeviću u čast sa natpisom "Brate".

17.31 - Kapiten "orlova" Bogdan Bogdanović nije bio u protokolu za meč sa "kengurima", ali je sada na parketu i zagreva se pred okršaj sa Amerikancima.

17.25 - Reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država imali su slobodan dan juče i iskoristili su ga kako bi što bolje pripremili današnji susret sa Srbijom. Sa druge strane, izabranici Svetislava Pešića nisu imali vremena za temeljne pripreme, pošto su odmerili snage sa Australijom juče popodne.

17.15 - Naravno, tu su i igrači Amerike, predvođeni iskusnim Lebronom Džejmsom (39). Tu je i Džoel Embid, naturalizovani reprezentativac. Uprkos oporavku od povrede kolena, biće na raspolaganju selektoru Stivu Keru. Ostaje samo da se vidi koliko će ga koristiti strateg Golden Stejta, s obzirom na proces rehabilitacije u kojem se nalazi.

17.10 - Nikola Jokić "namešta" ruku pred duel sa dobro poznatim Amerikancima. 

17.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo prijateljskog meča između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.