17.07.2024.

20:37

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Sport

Ker diplomatski: Ovo nije bilo vaše veče, imamo mnogo dobre igrače!

Trener Golden Stejt Voriorsa i nekada proslavljeni košarkaš svestan je da svako od njegovih igrača u nekom trenutku može da "eksplodira" i isporuči 15-20 koševa. Večeras je to bio Stef Kari, a u Parizu... ko zna.

Imali smo dan odmora, ali sam zadovoljan kako smo odigrali. Odigrali smo sjajno u odbrani. Adebajo i Entoni Dejvis su zatovrili reket. Najveća snaga je naša dubina na klupi. Potrebno je samo da igramo jaku odbranu, da budemo čvrsti. Imamo nekoliko tandema, kao što su Lebron i Stef Kari. Do sada smo pokazali da nam je to najveća snaga, ali i dalje radimo da budemo što bolji. Nije bitno ko pogađa koševe, toliko smo talentovani. Danas je to bio Stef Kari, sledeću utakmicu će biti neko drugi - objasnio je Ker.

Informer

Moćni - Lebron Džejms i društvo

Iako su protiv sebe imali trostrukog najboljeg igrača (MVP) i NBA šampiona, Nikolu Jokića, Amerikanci su lako izašli na kraj sa "orlovima".

Očigledna je bila želja kod izabranika Svetislava Pešića, ali neki dobri šutevi jednostavno nisu hteli u koš. Primetio je to i Ker, pa je priznao da fortuna nije bila naklonjena srpskim reprezentativcima.

Nikola je najbolji košarkaš na planeti. U svemu je jako dobar, ali večeras nije bilo njegovo veče. Srbija takođe naporno trenira, pronalazi formu za Olimpijske igre. Nije ovo bilo njihovo najbolje veče, očigledno - rekao je bivši plejmejker.

Informer

Malo i trostruki MVP

Dodatni razlog za optimizam im pruža činjenica da su "projurili" pripremnim utakmicama protiv Kanade, Australije i Srbije bez jedne od "prvih violina", Kevina Durenta.

As Finiksa je van parketa zbog rehabilitacije povređenog lista, a Ker otkriva da će popularni Durentula uskoro na parket.

- Kevin trenira i ide sve u pravom smeru - kratko i jasno poručio je selektor.