18.07.2024.

06:40

Foto: AP/Photo

Sport

Kamerunac u dresu Amerike spreman za okršaj u Lilu: Biće drugačije!

Utakmica u Abu Dabiju nije ni počela, a već je pažnja javnosti bila na duelu centra Filadelfije i Nikole Jokića.

Snažni Kamerunac odmah je želeo svima da stavi do znanja da nikakvog ličnog obračuna nije bilo i da je sve podređeno uspehu reprezentacije. Očekuje mnogo veću borbu u francuskoj prestonici, kada "orlovi" budu kompletni i u sastavu se nađe kapiten Bogdan Bogdanović.

Informer

Nedostajao - Bogdan Bogdanović

Nije ovo bio duel Jokića i mene, nego utakmica između SAD i Srbije. Oni su sjajan tim, imaju Jokića, Bogdanovića, neki drugi momci su takođe jako dobri. Igraju dugo zajedno, imaju pravu hemiju u ekipi. Neki su im igrači nedostajali večeras, pa sledeći put kada se sretnemo biće drugačije - rekao je Embid.

Iako imaju nekolicinu veterana i višegodišnjih reprezentativaca,  mnogi igrači Sjedinjenih Američkih Država nisu imali priliku da igraju jedni sa drugima. 

Informer

Džoel Embid

Embid kaže da se i dalje traži pravi ritam i da se postepeno gradi hemija u svlačionici. Takođe, dotakao se i problematičnog kolena, koje ga muči još od plej-of serije sa Njujork Niksima u drugoj rundi Istolne konferencije.

- Sve je još novo, radimo na hemiji, upoznajemo se. Većina izgubljenih lopti koje smo imali su bile rezultat loše komunikacije. Ovo su mi najlepši dani u karijeri, srećan sam što sam ovde, što se družim sa momcima, uživam da igram sa njima. Moje koleno? Nije još sjajno, bude čas bolje, čas lošije - objasnio je Džoel.

Stiv Ker mu je dao priliku da sinoćni duel započne sa startnih pet, ali je u nastavku pod znakom pitanja. Pogotovo zbog sjajne forme u kojoj se nalaze Entoni Dejvis i Bem Adebajo.