18.07.2024.

16:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Kari Pešić postaje trener evroligaša? "Čekam poziv..."

Prema pisanju uglednog "Bilda", iskusni stručnjak glavni je kandidat da preuzme Bavarce nakon iznenadnog rastanka sa Pablom Lasom, koji je otišao u Baskoniju. Bajern još uvek nije našao zamenu za Španca, a kako stvari stoje, moguće je da se obnovi saradnja sa čuvenim srpskim stručnjakom, koji je u tom klubu radio od 2012. do 2016. godine.

Njegov sin Marko radi u Bajernu kao jedan od glavnih operativaca, konkretno, obavlja funkciju generalnog direktora. Poznata nemačka medijska kuća kontaktirala je Pešića, a on je jasno i glasno poručio da još nije za penziju. Takođe, nije isključio mogućnost preuzimanja Bajerna.

Nisam još za penziju. Dosad tokom karijere sam uvek pravio planove u okviru četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa. Videćemo… Spreman sam i čekam Markov poziv, ali on još uvek okleva - poručio je Pešić za "Bild".

Informer

Izvesno je da ti pregovori neće biti započeti u narednih mesec dana, pošto popularnog Karija i reprezentaciju Srbije krajem jula čekaju Olimpijske igre u Parizu. Naša reprezentacija je u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Što se tiče Karija, on često boravi u Minhenu i to mu je prebivalište, a usko je povezan za Nemačku kao državu. Toj reprezentaciji svojevremeno je doneo titulu prvaka Evrope 1993. godine, a bio je trener i berlinske Albe i Kelna.