20.07.2024.

10:08

Foto: EPA

Sport

Basketašice spremne da očaraju Pariz! Ovi potezi će vas ostaviti bez daha! (VIDEO)

Olimpijske igre ove godine predstaviće pravi spektakl u mnogim sportovima i konkurencijama. Možda i najispraćeniji biće košarkaški turnir i utakmice svetskih velesila poput Srbije, SAD, Francuske, Kanade i Nemačke.

Informer

Sva pažnja na njima - Košarkaši Srbije i SAD

Dosta pažnje izazvala je i novina od 2017. na Igrama, a to je basket "tri na tri". Letonija je aktuelni Olimpijski šampion, ali su "orlovi", koji su 2021. osvojili bronzu, među glavnim favoritima za osvajanje.

Usled sve te pažnje jačem polu, malo "ispod radara" je ženska konkurencija u 3x3 formatu, ali je FIBA odlučila da svim navijačima predstavi deset jako dobrih razloga da ovog leta uživaju i u majstorijama basketašica.

Ako ste mislili da basket i žene ne idu zajedno, video iznad će vas sigurno uveriti u suprotno. I ako do sada niste čuli za imena Soraje Mohamed, Minje Ture ili Lise Berkani, sada je trenutak!

Aktuelne svetske i Olimpijske prvakinje su Sjedinjene Američke Države, ali će ovoga puta biti slabije za NBA igračicu Kelsi Plum, koja neće igrati za nacionalni tim.

Pored njih, među favoritima za jedno od odličja su Francuskinje i Kanađanke. Srbija još uvek nema predstavnika u ženskom basketu.