20.07.2024.

14:25

Foto: AP/Photo

Sport

Ja najbolje znam koliko je Jokić patio zbog Mundobasketa! Nikolin saradnik otkrio zanimljive detalje

Mnogo je negativnih komentara upućeno na račun popularnog Džokera kada je prošlog leta saopštio da neće obući dres i nastupiti na Svetskom prvenstvu na Filipinima.

Navijači Srbije bili su mišljenja da Jokić više ne zaslužuje poziv u reprezentaciju zbog lošeg ophođenja prema nacionalnom timu, ali njegov bliski saradnik iz Denvera otkriva detalje iza te odluke.

- Ja najbolje znam koliko je Nikoli teško palo što nije mogao da pomogne Srbiji na Mundobasketu. Jednostavno nije bio spreman da igra, bio je mentalno i fizički iscrpljen. I znam kako mu je bilo žao što nije sa momcima tamo. Zbog toga verujem je sada dodatno motivisan da vodi tim do uspeha - rekao je popularni Ogi u razgovoru za "Denver post".

Informer

Ognjen Stojaković

Na najbolji mogući način je odlučio Nikola da se "iskupi" i ovog leta predvodi "orlove" na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tokom razgovora za pomenuti američki portal, Stojaković je otrkio pod kolikim su pritiskom sportisti Srbije od ovdašnjih navijača.

- To je ogroman pritisak. Nikola je najbolji košarkaš na svetu i sada se od njega očekuje da bude glavni. Ljudi iz Srbije se identifikuju sa sportistima i imaju visoka očekivanja, pogotovo od reprezentacije. Taj pritisak ne oseća samo Jokić, osećaju svi igrači koji zaduže dres Srbije - objasnio je pomoćnik Majka Malouna.

Informer

Jokić motivisan za OI

Za kraj se osvrnuo i trenutne atmosfere u timu Srbije, koja će u prvom meču Igara ukrstiti koplja sa SAD 28. jula u Lilu.

- Sve je sjajno. Igrači se mnogo vole i stalno provode vreme zajedno. Nije samo košarka tema. To su prijatesljki razgovori. Da, pričaju i o uspesima u sportu i takmičenju, ali je u centru pažnje prijateljsvo i uobičajen život. Sjajno se slažu - otkrio je Stojaković "Denver postu".