23.07.2024.

06:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Jokiiiiić! Majstorski potez Nikole i Bogdanovića (VIDEO)

Srbija je u poslednjoj pripremnoj utakmici deklasirala Grčku sa 94:72 pred našim navijačima u Beogradu. U finišu duela, kada je sve bilo već gotovo, a Srbija stekla dvocifreno vođstvo, videli smo egzibicije i fascinantne poteze naših košarkaških asova.

U jednom momentu je Jokić, koji je čekao loptu ispod koša, pokazao Bogdanu gde da je pošalje, zbunili su Grke, koji nisu znali gde se nalaze i gde je lopta, a Nikola je sjajnu akciju krunisao efektnim poenima za oduševljenje navijača.

Pogledajte majstorski potez Jokića i Bogdanovića. Na pravi način su "orlovi" najavili Olimpijske igre i prvi meč sa Amerikancima u nedelju (17.15).
 

Srbija je rutinski dobila meč sa Grcima. Najefikasniji u našem timu je bio kapiten Bogdanović sa 19 poena, Jokić ga je ispratio sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija. Filip Petrušev je dodao 15 poena i osam skokova, a dvocifreni su bili još Nikola Milutinov sa 11 poena i četiri skoka, odnosno Nikola Jović sa 10 poena i četiri skoka. Kod Grčke je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije. Deset je dodao Kostas Papanikolau.

- Zahvalio bih se prvo navijačima, što su došli i ispratili nas na Olimpijske igre. Nadamo se da ćemo nastaviti u boljem ritmu i da tek slede najbolje partije na prvenstvu. Sve počinje od odbrane i agresivnosti, kao što rekoh, samo da nastavimo da radimo i da napredujemo. Pozdravljamo navijače, hvala i srećno - rekao je Bogdan posle pobede.