23.07.2024.

11:55

Foto: Printscreen

Sport

Đoković otkrio zašto je napustio Dubai! Mnogo sam uložio, ali...

Mlađi od braće Đoković je od početka "projekta Dubai" bio uključen u celu priču, ali je odlučio da napusti klub uoči prve takmičarske sezone.

- Moram da priznam da je odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat. Ponosan sam na to što sam uspeo da ih uvedem u evropsku košarku, što mnogima pre mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspehom za sebe lično i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vreme za nove izazove. Moj cilj je oduvek bio da postignem najviše moguće standarde za klub, jer verujem da samo to i zaslužuje - rekao je Đorđe Đoković za Sport klub.

Informer

Dugo se pričalo da Dubai želi odmah u Evroligu, zatim se zadovoljio i Evrokupom, a na kraju će naredne sezone igrati u ABA ligi. Đoković je objasnio da je Dubai imao ponudu na stolu da zaigra u Evrokupu, ali je odlučio da još sačeka.

- Vodio sam lično intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne sme odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni  - otrkio je najmlađi od braće Đoković.

Informer

Poželeo je Đorđe na kraju mnogu uspeha klubu iz Dubaija.

- Evroliga je sjajno takmičenje sa vrhunskom košarkom, i za klub sa drugog kontinenta kao što je Dubai, neophodno je da se ispune visoki standardi kako bi liga mogla da nastavi da raste. Ostaje da vidimo da li će se klub ponovo naći na spisku potencijalnih učesnika Evrokupa za sledeću sezonu, što istinski  želim - zaključio je Đorđe Đoković.