23.07.2024.

13:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Tugovao sam u Partizanu! Ponjitka otvorio dušu: Željko traži perfekcionizam, ali...

Poljski reprezentativac Mateuš Ponjitka zvanično je postao novi igrač Bahčešehira koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić. Prošlu sezonu proveo je u Partizanu, međutim nije se iskusni as snašao u crno-belom dresu, a sada je i progovorio o tome.

- Tugovao sam, ovo najozbiljnije kažem. Imao sam period tugovanja za sezonu u Partizanu i za sve što smo propustili. Sada je to međutim iza mene, idem dalje. U neke nove izazove za koje sam spreman. Prežalio sam period u Partizanu - rekao je Poljak za Mocart Sport.

Naravno, pričao je i o Željku Obradoviću. Ponjitka je došao kao veliko pojačanje, međutim nije imao previše prostora u rosteru slavnog stratega.

Informer

- Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu - istakao je on.

Naglasio je da Žoc traži besprekoran rad na terenu, ali da je situacija na parketu nekada drugačija i da ne mogu sve stvari da se ostvare.

- On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena... Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao - podvukao je Mateuš Ponjitka.