24.07.2024.

20:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Faraon Venezkov! Bugarina čeka astronomski ugovor u Pireju!

Godinama već prihodi sportista na svim nivoima rastu, ali je Evroliga uporno odolevala da preplaćuje igrače. Majk Džejms bio je prvi zbog kog je neki klub "razbio kasu" i dao mu astronomsku platu, njegovim koracima krenuli su mnogi, ali niko nikada kao - Saša Vezenkov! 

Bugarski reprezentativac dobio je otkaz u Toronto Raptorsima, takav rasplet čekao je Olimpijakos i blindirao nekadašnjeg MVP-a Evrolige koji se nakon samo jedne sezone vraća u Pirej. Vezenkov će potpisati ugovor na pet godina težak neverovatnih 20.500.000 evra. Očekuje se da čitav posao vrlo brzo bude i ozvaničen. 

Grčki mediji do detalja prenose kakav ugovor Vezenkova čeka u Pireju. Naime, Bugarin će na godišnjem nivou zarađivati 3.700.000 evra, ukupno nešto više od 18.500.000 evra, taj deo je garantovan, ali uz bonuse krilni centar može da inkasira još nešto više od dva miliona evra. Tu nije kraj... 

Informer

 

Saša Vezenkov će od Olimpijakosa dobiti vilu, automobil i mnoge druge pogodnosti. Novi ugovor potpisan sa Pirejcima veći je za 105 odsto u odnosu na prethodni koji je imao sa Olimpijakosom kada je u prvom mandatu nosio crveno-beli dres.

Njegov povratak u Pirej mogao bi da otvori izlazna vrata Filipu Petruševu. Srpski reprezentativac danas je otišao put Pariza gde će sa "orlovima" predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama, a nakon toga bi vrlo lako i on mogao da se vrati "kući", odnosno, u Crvenu zvezdu.