25.07.2024.

10:33

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sport

Vezenkov zvanično u Olimpijakosu! Da li to znači da Zvezda uskoro potpisuje reprezentativca?

Klub iz Pireja je na svom zvaničnom "X" profilu potvrdio povratak miljenika navijača crveno-belog kluba. 

"Za ono što smo živeli, ali još više za ono što ćemo živeti! Vratio sam se porodici", reči su Vezenkova na zvaničnoj objavi.

Bugarski reprezentativac je minulu sezonu proveo u Sakremento Kingsima, nedavno je prosleđen Torontu, ali vrlo brzo je dobio otkaz, tako da se sada vratio u klub za koji je nastupao pet godina i iz kog se otisnuo u NBA ligu. On je svoje najbolje dane imao u pirejskom timu, a 2023. godine je proglašen za MVP-a Evrolige.

Prema pisanju medija, Vezenkov bi trebalo da zarađuje 3.700.000 evra po sezoni, uz bonuse. Navodno njegov novi ugovor će trajati pet godina. 

Ova vest bi mogla da obraduje i navijače Crvene zvezde, pošto potpis iskusnog krilnog centra otvara vrata Filipu Petruševu za povratak na Mali Kalemegdan. Jasno je da reprezentativac Srbije ne može očekuje veliku minutažu kod Jorgosa Barcokasa.

Informer

On je imao značajnu ulogu u sezoni 2024/2025, ali sada  se situacija promenila. Videćemo u narednim danima, da li će "delije" imati razloga za slavlje.

Petruševa pre toga očekuju Olimpijske igre gde sa "orlovima" u grupnoj fazi igra protiv Južnog Sudana, Sjedinjenih Američkih Država i Portorika.