25.07.2024.

12:45

Foto: printscreen

Sport

Ovo su svi skandali Jokićevog brata! Davio devojku, hteo da bije košarkaše, vređao Nikoline rivale...

Odavno je Amerikancima jasno da se sa braćom Jokić ne treba kačiti, a sada je došao momenat da se najstariji suoči sa nadležnim organima zbog incidenta koji je samo jedan u nizu postupaka koji je bacio senku na Nikolin uspeh i planetarnu slavu.

No, krenimo redom. Pre pet godina svetska javnost prvi put je saznala za Strahinjinju preku narav i sklonost na nasilju.

Strahinja Jokić je 2019. godine priveden zato što je posle svađe napao svoju devojku u stanu. U optižnici je navedeno da je devojka želela da napusti dom, ali da ju je on grubo zadržao, a potom davio. Kada se otrgla i pobegla iz stana uzvikujući „upomoć“, Strahinja ju je, prema navodima tužilaštva, zaustavio tako što ju je uhvatio za kosu, a potom je davio uz reči „gušiću te dok ne zaspiš“.

Jokićeva žrtva je uspela da se spase tako što se dokopala kompjutera u spavaćoj sobi. Poslala je poruku poznaniku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Strahinju, protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijava za protivpravno lišavanje slobode.

Strahinja i Nemanja Jokić morali su pre pet godina policiji da objašnjavaju zašto su uleteli na parket tokom utakmice Denvera i Finiksa. Sve je počelo raspravom na terenu Nikole Jokića i Devina Bukera, a završilo se tako što su Strahinja i Nemanja prvo uleteli u teren da se obračunaju sa celim timom Finiksa.

Pamte ljubitelji košarke širom sveta i kada su Jokići ušli u klinč i sa blizancima iz Majami Hita, Markusom i Markifom Morisom, jer je Markif na utakmici sa Denverom grubo faulirao i povredio Nikolu Jokića! Verovali ili ne, braća Jokić su na Tviteru otvorili poseban zajednički profil kako bi vređali, omalovažavali i pretili braći Markus.

Najstariji Nikolin brat, rođen je 1982. godine i takođe je igrao košarku, no morao je da je batali zbog povrede leđa. Nije tajna da je bio velika podrška najboljem košarkašu sveta kada je bio klinac, a o tome je nedavno govorio američkim medijima i Nikolin menadžer, Miško Ražnatović.

Sa druge strane, NBA zvezda je istakla da je brat često bio nemilosrdan prema njemu.

- Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gub! Ne bojim drugih igrača,  zašto bih? Bojim se samo jednog čoveka na svijetu, a to je moj brat. Ne znam da li ste ga nekada videli -  rekao je Jokić u jednom intervjuu o starijem bratu, koji posećuje sve njegove mečeve.

Kako se i ne bi plašio brata, kada je i sam Nikola otkrio da ga je Strahinja u jednom momentu maltretirao tako što mu je bacao noževe oko glave, a to mu je bila kazna jer nije hteo da se popne na drvo tokom piknika?!
 

Informer

Srednji Nikolin brat, rođen je 1984. godine i bio je na dobrom putu da uspe i u Americi, jer je igrao košarku na Univerzitetu Detroit Mersi. Ipak,  prebacio se na MMA i  počeo da gradi karijeru u tom sportu, a iako je i on sklon agresivnom ponašanju, Strahinja definitivno prednjači.

Američki mediji redovno izveštavaju o bahatom  ponašanju braće Jokić na javnim mestima, a njihovi ispadi su u više navrata naštetili Nikoli Jokiću, koji se logično uvek pominje u natpisima o Strahinji i Nemanji.