04.08.2024.

11:30

Foto: fiba

Sport

Budućnost je u dobrim rukama! Evo kako su "orlići" izborili finale EP! (VIDEO)

"Orlićima" se sada na putu do zlata nalaze samo vršnjaci iz Nemačke, koji su u drugom polufinalu ubedljivo slavili protiv Slovenije 88:68.

Činilo se da će Izrael uspeti da prelomi izabranike Vuleta Avdalovića u produžetku i sve je delovalo izgubljeno kada je razlika bila četiri poena, a 18 sekundi do kraja susreta. Međutim, onda su na scenu stupili biseri Crvene zvezde i Partizana.

Posle pogođenih slobodnih bacanja, nekadašnji plejmejker Partizana, a sada polaznik koledža u Sjedinjenim Američkim Državama, Savo Drezgić se usudio na neverovatan šut sa osam metara i pogodio ga!

Brzim faulom opet je Izrael imao igrača na liniji za slobodna bacanja, ali je Jaron Goldman bio polovičan i postavio razliku od dva poena.

Informer

Drezgić u dresu Partizana

Loptu u ruke uzeo je Drezgić, ali je zbog udvajanja bio primoran da je se oslobodi i doda u ruke vršnjaka Andreja Kostića.

Momak koji će i naredne sezone nositi crveno-beli dres seniorske selekcije je maestralno fintirao čuvara, namestio se i hladnokrvno pogodio za tri i presudio protivnicima iz Izreala.

Malo je nedostajalo da se jedna od najvećih zvezda turnira, Ben Saraf plasira u finale, ali je nedovoljno bilo njegovih 40 poena.