06.08.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: "Drim tim" otvorio Beogradsku arenu i savladao "orlove"!

Veliko nestrpljenje vlada među navijačima Srbije uoči današnjeg susreta sa Australijom na Olimpijskim igrama. Četa Svetislava Pešića sastaje se sa "kengurima" u borbi za polufinale turnira u Parizu, a ukoliko uspešno savladaju narednog rivala sledi im, verovatno, duel protiv Amerike. 

Odigrali su "jenkiji" i srpski košarkaši mnogo epsih mečeva tokom prethodnih 30ak godina, a jedan od najboljih baš na današnji dan - 6. avgusta 2004. godine. Američki "drim tim" gostovao je u srpskoj prestonici na otvaraju Beogradske arene. Meč je odigran u sklupu priprema za Olimpijske igre u Atini, a gosti su nakon 40 minuta atomske košarke slavili sa 76:60. 

Selektor Leri Braun imao je na raspolaganju najveće košarkaške zvezde za meč u Beogradu. Reprezentaciju Amerike predvodili su Alen Ajverson, Dvejn Vejd, Karmelo Entoni, Lebron Džejms, Tim Dankan i mnogi drugi. Na klupi su pored legendarnog Brauna sedeli još Greg Popovič, Roj Vilijams i Olivern Parnel. 

Amerikanci su, bez mnogo problema, savladali Srbiju i Crnu Goru u Beogradu, a sve to najavilo je brodolom naše reprezentacije na Olimpijskim igrama. "Plavi" su na kraju učešće završili već u grupnoj fazi sa samo jednom pobedom i čak četiri poraza. Sa druge strane, "jenkiji" su eliminisani u polufinalu od strane tadašnjeg olimpijskog šampiona - Australije. 

SRBIJA I CRNA GORA: Bodiroga, Popović, Ostojić, Radmanović, Rakočević, Šćepanović, Avdalović, Drobnjak, Krstić, Vujanić, Tomašević, Pavlović. Selektor: Željko Obradović.