12.08.2024.

16:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpski plejmejker se oprostio od Zadra! Sledeća destinacija - Partizan!

Srpski plejmejker koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, podelio je na društvene mreže oproštajnu poruku u kojoj se hrvatskom klubu zahvalio za iskustvo koje je stekao u prethodne dve sezone. 

Očekuje se da mladi košarkaš uskoro pojača redove Željka Obradovića i sa timom iz Humske potpiše višegodišnji ugovor.

"Inače nisam osoba koja piše ovakve stvari na objavama ali sam dugo razmišljao i shvatio da zaslužujete još jedno hvala. Hvala svim mojim saigračima, svim trenerima i svakoj osobi u stručnom štabu i u klubu koji su verovali u mene i koji su verovali u zajednički rad i trud i da sa tim dođu velike stvari i velike pobede i za to ću Vam uvek biti zahvalan. Posebno hvala i Vama, navijačima, koji ste verovali u nas, bodrili ste nas na svakoj utakmici, u teškim trenucima, u svakoj pobedi i svakom porazu, bez Vas ovo nikad kao ekipa i ja kao košarkaš ne bih doživeo. Hvala Vam, od srca Vam hvala što sam u ove dve godine naučio toliko puno da nekad ni sam nisam svestan toga, zauvek će mi sve lepe uspomene ostati u srcu i nadam se da će ih još biti u budućnosti jer Vi to zaslužujete", poručio je Lakić.

Potom je usledio i odgovor Zadra, koji je na svom zvaničnom nalogu objavio da Lakić više neće nositi dres njihovog kluba, te da se uskoro seli u Beograd.

"Aco, iskreno ti se zahvaljujemo na svemu i želimo ti svu sreću u izazovima koje će pred tebe postaviti Evroliga i nova sredina. Vrlo brzo postao si miljenik naših navijača, ali i svih u klubu. Odlazak svakog igrača proživljavamo emotivno, ali odlazak našeg Ace jedan je od onih koje smo proživeli na jedan poseban način, kako je i on sam nakon osvajanja drugog trofeja prvaka Hrvatske. Prema svemu sudeći, od sledeće sezone Arijan će igrati u ekipi koju vodi najtrofejniji trener u Evropi - Željko Obradović", piše na zvaničnom sajtu hrvatskog kluba. 

Momak koji ima 24 godine u sezoni za nama odigrao je ukupno 28 utakmica, sa prosekom od 32 minuta po meču. Postizao je 9,6 poena po utakmici, uz 3,9 skokova i 3,6 asistencija.

Sa plavo-belima je dva puta osvojio tamošnji šampionat, a jednom je uzeo trofej i Kupa Hrvartske. Osim za Zadar, u karijeri je igrao i za Vrijednosnice iz Osijeka, Borac iz Čačka i Sarajevo Sparse.

Osim toga, Lakić je u dresu našeg nacionalnog tima do 18 godina osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Letoniji 2018. godine.

Tagovi:
sport Košarka KK Partizan Arijan Lakić