15.08.2024.

09:41

Foto: profimedia

Sport

Kari stigao u Pirot, dočekan kao Bog! Ne ljubimo se u usta ili tri puta, ali posle...

Pešić nije krio oduševljenje spektakularnim dočekom koji su navijači priredili srpskim olimpijcima u Beogradu, a onda je i od ljudi u svom gradu doživeo isto.

- Utisci su fantastični, naročito posle svega što se dešavalo po našem dolasku iz Pariza. Videli ste kako nas je dočekala cela Srbija. Inspirativno. Od nas koji smo u godinama se ne očekuje puno, ali mogu da nas iznenade. Iznenađen sam već duže vreme. Bilo je fantastično, odlično... Uživali smo i sad sam ovde na svom terenu - rekao je Pešić za RTS nakon dočeka u Pirotu.

Informer


Istakao je koliko mu znači rodni Pirot.

- Dolazim i odlazim, ali sam uvek sa Pirotom. Ne bih ja rekao da je to nostalgija. Pirot je jedino mesto na svetu za koje osećam da pripada meni. Pirot mi je inspiracija. Pre nego što počnem bilo šta, to se radi ovde u Pirotu. Najveći deo godine sa proveo ovde, pred Svetsko prvenstvo u Manili i pred pripreme za Olimpijske igre. Odavde sve polazi - dodao je selektor.

Informer



Naši reprezentativci su na zanimljiv način proslavili bronzano odličnje, a Pešić tu nema dileme.

- Uspesi moraju da se slave. Mi ne slavimo dok igramo, ne ljubimo se u usta ili tri puta, ali posle to nadoknadimo - rekao je selektor Srbije.

Selektor je ponovio sada već čuvenu rečenicu o "jagnju iz Pirot". 

- Jagnje mora da bude iz Pirot i da bude dobro pečeno - ponovio je Pešić.

Na kraju se dotakao i narednih Olimpijskih igara koje će se 2028. godine održati u Los Anđelesu.

- Koliko sam ja obavešten, prvo moramo da se kvalifikujemo -  zaključio je Pešić za RTS.