17.08.2024.

11:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Aleksa protiv Karija bar četiri puta u sezoni? Avramović na pragu NBA lige, dve ekipe u žestokoj borbi za Srbina!

Veseli Čačanin je u svoj najbolji meč odigrao ni manje ni više nego protiv Sjedinjenih Američkih Država gde je za samo 18 minuta na parketu postigao 15 poena uz šut za tri poena 4/6.

Pre početka Olimpijskih igara Aleksa je napustio Partizan i priključio se ekipi CSKA iz Moskve, što je pomalo i neobična odluka s obzirom da je ruskim timovima zabranjen nastup u Evroligi.

Informer

Ipak, Avramović je tražio da se u njegov ugovor stavi klauzula da ako dobije ponudu iz NBA lige da može da ode iz prestonice Ruske Federacije.

Trenutna situacija je takva da bi srpski plej mogao da ni ne debituje za CSKA, pošto nove informacije iz njegovog Čačka govore da već ima zainteresovanih klubova.

Naime, prema pisanju "Ozonpress-a" dva tima su ozbiljno zagrizla za Aleksu, a reč je o Los Anđeles Klipersima i Atlanta Hoksima.

"Avramović sasvim sigurno odlazi u Los Anđeles Kliperse ili u Atlantu. Pregovori su u toku i nadamo se da će sve završiti u obostranom  interesu", ističe izvor blizak porodici Avramović.

Informer

Ipak, postoji određeno ograničenje u ugovoru Alekse Avramovića sa CSKA. On će moći da od u NBA ligu po već pomenutoj klauzuli ako mu ponuda stigne do 20. avgusta, što znači da je pitanje dana kada će cela situacija biti rešena.

Ukoliko dođe u Los Anđeles Kliperse Aleksa Avramović će imati priliku da bar četiri puta u sezoni ukrsti koplja sa Stefom Karijem, pošto se njegovi Golden Stejt Voriorsi nalaze u istoj diviziji kao i Klipersi.