17.08.2024.

15:16

Foto: AP PHOTO

Sport

Srbin se oprašta od košarke, a na spektakl mu dolaze Jokić, Bogdanović, Dončić...

Dugogodišnji reprezentativac Slovenije rešio je da završi sa profesionalnim igranjem, a dolazak na njegovu poslednju utakmicu potvrdila su ozbiljna imena. Sjajni šuter je poslednji angažman imao u Milvokiju prošle godine, pominjalo se jedno vreme da ga želi i Partizan, ali na kraju je prelomio da ipak ode u penziju.

S obzirom da je tokom bogate karijere čak 15 godina proveo u NBA ligi, gde je nastupao još i za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin i Čikago, logično je što je čuveni plejmejker upoznao veliki broj svetskih zvezda i sa njima ostao u sjajnim odnosima.

Dragićeva fondacija organizovaće oproštajnu manifestaciju, a zbog toga su već objavili i ko će sve učestvovati. Tu je tandem iz srpske reprezentacije - Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, kao i legende naše i evropske košarke - Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

Naravno, ni Luka Dončić neće ovo propustiti, jer je sa Goranom igrao u državnom timu, a biće prisutni i grčki as Janis Adetokumbo, kao i čuveni Dirk Novicki, Stiv Neš, Luis Skola, Raša Nesterović, Nikola Vučević...

Informer

Goran Dragić i Nikola Jokić

Ono što je posebno zanimljivo, pojaviće se i Kris Boš, član Kuće slavnih u Springfildu. Osvajač zlatne olimpijske medalje sa SAD u Pekingu 2008. i dvostruki prvak NBA lige sa Majamijem otišao je u penziju još 2016. On neće istrčati na parket, ali će biti tu, da pozdravi i podrži nekadašnjeg saigrača.

Inače, veče pred ovaj događaj u prestonici Slovenije održaće se i humanitarna gala večera, tokom koje će se skupljati prilozi. Takođe, ulaznice za utakmicu u "Stožicama" rasprodate su za samo 20 minuta, što dovoljno govori o interesovanju ljubitelja košarke za predstojeći spektakl.

Informer

Dragić i Bogdanović u duelu na EP 2017.

Podsetimo, Dragić je ponikao u Slovanu, a u Evropi je igrao još za Mursiju i Olimpiju. Selekciju Slovenije predvodio je do titule na EP 2017, kada su u finalu savladali Srbiju. Nedavno je, upravo govoreći o tom duelu, Goran otkrio i svoje poreklo.

- Mislim da mi familija ni dan-danas nije oprostila pobedu nad Srbijom. Sećam se kada smo ušli u finale, počele su da mi stižu poruke. Pisali su mi stric i njegovi sinovi Mišo i Mita, koji su tada živeli u Požarevcu i Kostolcu. Uvek kažem, rodio sam se u Sloveniji, ali ja sam Srbin. Na kraju krajeva, da je na drugoj strani bio i moj rođeni brat, išao bih da dobijem tu utakmicu - otkrio je Dragić.