18.08.2024.

16:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši igrač Partizana stiže u Zadar! Veliko pojačanje za abaligaša! (FOTO)

Gegić, koji ima 26 godina, donosi sa sobom bogato iskustvo igranja u evropskim ligama, čime će značajno ojačati redove Zadra u predstojećoj sezoni.

Gegić je svoju karijeru započeo u sarajevskim Sparsima, a njegov talenat ubrzo ga je odveo u Bajern iz Minhena, gde je proveo dve godine od 2016. do 2018. Nakon toga, prešao je u beogradski Partizan, a kasnije je nastavio karijeru u Slobodi iz Tuzle i ponovo u Sparsima.

Njegov put ga je dalje vodio kroz klubove kao što su Cibona, Pariz, Metropolitan, da bi prošlu sezonu proveo u španskoj Gran Kanariji, odakle sada dolazi u Zadar.

Tokom svoje karijere, Gegić je osvojio Kup Srbije sa Partizanom i Kup Hrvatske, dok je sa Cibonom bio šampion hrvatske lige. Ovaj Nemac po rođenju, od 2017. godine brani boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, gde je postao jedan od ključnih igrača.

Dolazak Gegića u Zadar se dočekuje s velikim očekivanjima, a njegovo iskustvo i kvalitet biće od velike važnosti za ambicije kluba u predstojećoj sezoni. Navijači se nadaju da će ovaj iskusni bek pomoći Zadru da ostvari zapažene rezultate u domaćem prvenstvu i regionalnoj ABA ligi.