18.08.2024.

19:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Zakucao preko Lebrona, a sada dobio poziv iz NBA! Jabusele napušta Real

Snažni krilni centar koji je nedavno sa "trikolorima" osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu na korak je od transfera i to "preko bare". 

Kako prenosi, Šams Čarnija, poznati košarkaši novinar Atletika, igrač Real Madrida je u ozbiljnim pregovorima sa ekipom Filadelfije. On ističe da je Jabusele u ovom trenutku dogovoara otkup ugovora od "kraljevskog kluba od 2,5 miliona evra i da je blizu povratka u NBA ligu. 

Francuski reprezentativac je 2016. godine izabran kao 16. pik na draftu, a igrao je za Boston Seltikse tri sezone, da bi 2019. otišao u Kinu na jednu godinu. Posle kratkog izleta u Aziju vratio se u Evropu i prvo branio boje Asvela, a onda je 2021. postao član Madriđana. 

Ukoliko Jabusele dogovori saradnju sa Filadelfijom on će igrati zajedno sa Džoelom Embidom, koji je sa Amerikancima osvojio zlatnu medalju na Igrama u Parizu i to upravo u finalu pobedivši Francusku.

Inače, Jabusele je oduševio brojne navijače širom sveta kada je upravo u finalu protiv "drim tima" izveo potez turnira i zakucao preko Lebrona Džejmsa, koji je završio na parketu.