18.08.2024.

20:44

Foto: EPA

Sport

Centar Partizana na meti Izraelaca! Na stolu bogata ponuda

Centar "karioka" sutra se neće pojaviti na predstavljanju novog tima Partizana, iako sa njima ima važeći ugovor, a neće ni u NBA ligu kako se ranije spekulisalo, već na Bliski istok. 

Kako prenosi uticajni izraelski portal "Sport 5", Brazilac će karijeru nastaviti u Hapoelu iz Tel Aviva. Kaboklo je svojim dobrim partijuma na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, gde je u proseku po meču postizao 17, 3 poena uz sedam skokova, skrenuo partiju na sebe. Ekipa iz Izraela je tako odlučila da reaguje i ponudi Kaboklu 1,7 miliona evra po sezoni, a na stolu je dvogodišnji ugovor.

Tamošnji mediji ne navode koliko će obeštećenje morati da plati tim iz Tel Aviva, s obzirom da Kaboklo ima važeći ugovor sa crno-belima do sledeće godine. Pomenuti izraelski portal ističe da agent Brzilca radi na tome da on napusti Humsku bez obeštećenja, navodno se pozivajući na to da je Partizan kasnio sa platama. 

Pre nekoliko dana spekulisalo se da bi Kaboklo mogao put NBA lige, pošto su za njegove usluge zainteresovani Klivlend Kavalirsi, ali očigledno da je izraelska ekipa bila konkretnija. 

Inače, Hapoel je već uveliko oformio sjajan tim za ovu sezonu Evrokupa, jer su već doveli Džonatana Motlija iz Fenerbahčea, prekaljenog NBA asa Patrika Beverlija, te Džoa Reglanda, Bena Bentila i Brajana Angolu. Nema sumnje da tim iz Tel Aviva planira da se preko Evrokupa domogne Evrolige.