19.08.2024.

20:25

Foto: profimedia

Sport

Ipak ništa od Evrolige, Srbin pustio korenje u Londonu!

Nakon što je prošle sezone dostigla do polufinala Evrokupa, ekipa iz engleske prestonice našla se u ozbiljnim finansijskim teškoćama, zbog kojih im je čak pretilo i gašenje. Srećom, pomoć je stigla u poslednjem trenutku zahvaljujući kompaniji "Tesonet", investitoru litvanskog Žalgirisa, koja je odlučila da uloži i u britanski tim.

Ove jeseni, Lajonsi će započeti novo poglavlje sa nešto skromnijim budžetom u odnosu na prethodne sezone. Ekipu je napustilo nekoliko košarkaša, a ukoliko bi doveli i novog trenera, trebalo bi vremena da se čitav tim adaptira u novim uslovima. Iz tog razloga, klub je odlučio da i naredne godine za kormilom bude dobro poznato lice - srpski strateg Petar Božić.

Nekadašnji košarkaš je ovog leta bio u opticaju za šefa stručnog štaba Pariza, koji je minule sezone izborio ulazak u elitno takmičenje. Nakon što je Tomas Isalo otišao put Amerike, mesto glavnog trenera u Parizu ostalo je upražnjeno, a perspektivni srpski stručnjak bio je prvi kandidat da ga popuni. Ipak, francuski klub je angažovao Tijaga Splitera, a Božić se odlučio da ostane na klupi Londona.

London Lajonse naredne sezone nećemo gledati na međunarodnoj sceni, pa je pred Božićem zadatak da ponovno uzdigne klub na nivo koji je postignut prošle takmičarske godine, uprkos skromnijem sastavu tima.