20.08.2024.

11:01

Foto: Reuters

Sport

Mit je srušen! Ameri otkrili da su 3 zvezde testirane na doping u Parizu!

Edvards je obelodanio da je Stef Kari bio sumnjiv posle finala protiv Francuske (98:87) kada je demolirao rivala, kao i dva dana pre toga kada je blistao protiv Srbije.

Naime, Kari je na te dve utakmice postigao 17 trojki, pa nikoga nije začudilo što je baš on izabran za kontrolu.

- Nakon osvajanja zlatne medalje, Stef Kari, Kevin Durent i ja smo imali... Kako se to zove? Doping-test. Nismo mogli ni da slavimo u svlačionici zbog toga što smo bili na toj kontroli - ispričao je Entoni Edvards, a onda nasmejao mnoge.

Informer

- Trebalo je Durent da se testira posle prve utakmice Srbije - rekao je Edvards u šali, misleći na učinak od 23 poena na otvaranju Olimpijskih igara tima SAD.

Dakle, "neverne Tome" koje godinama tvrde da Amerikanci ne idu da doping testove, moraće da prestanu sa teorijama zavere, iako su se nebrojeno puta ovim povodom oglašavali iz WADA ( Svetska anti-doping agencija).

Jasno je da je kod NBA asova sve bilo regularno, a celu priču podržao je i Grent Hil, direktor reprezentacije, otkrivši da je 1996. godine, po jedan od njih takođe išao na doping-kontrolu.

Informer

Takođe i 2014. godine je bilo mnogo polemike oko Amera na Svetskom prvenstvu, a ispostavilo se da ta tvrdnja, da "Amerikanci ne podležu doping pravilima", i da se "oni ne testiraju na velikim takmičenjima, jer američka košarkaška federacija garantuje za njih", nema apsolutno nikakvu vezu sa istinom.

- Članovi svih timova koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u košarci testirani su i pre takmičenja i tokom takmičenja u Španiji - potvrdio je za tada Sajmon Vilkinson, koordinator za komunikacije svetske kuće košarke.