21.08.2024.

06:20

Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Sport

Na današnji dan: Srbija nije uspela da savlada SAD, morali smo da se zadovoljimo srebrom!

Naši momci su tada u Rio de Žanieru imali težak turnir iza sebe U grupnoj fazi smo namučili Amerikance rezultatom 94:91, ipak porazi od Australije i Francuske su na gurnuli na četvrto mesto.

Tako smo zakazali duel s Hrvatskom koji smo dobili posle velike borbe  rezultatom  86:83, a potom smo se osvetili Australiji za poraz u grupnoj fazi (87:61).

Finalni meč je bio revanš protiv Sjedinjenih Američkih Država, ipak koliko god se trudili, puleni Aleksandra Đorđevića nisu mogli da izađu na kraj sa "drim timom".

Pokazali su naši momci neverovatnu hrabrost, ipak morali su da se zadovolje samo srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Našu selekcij su tada činili: Miloš Teodosić,  Marko Simonović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Stefan Marković, Nikola Kalinić, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić, Stefan  Birćević, Vladimir Štimac i Milan Mačvan.

Što se tiče protivničkog tima, za njih su igral: Džimi Batler, Kevin Durent, Deandre Džordan, Kajl Lovri, Harison Barns, Demar Derozan, Kajri Irving, Klej Tompson, Demarkus Kazins, Pol  Džordž, Drejmond Grin i Karmelo Entoni.