22.08.2024.

15:10

Foto: AP/Photo

Sport

Bivši selektor Nemačke zove Pešića u Bajern: Može da mi bude mentor!

Kanadski trener se povukao sa klupe "pancera" nakon poraza od Srbije u meču za treće mesto na proteklim Olimpijskim igrama, ali to nije umanjilo njegovo poštovanje prema popularnom Kariju.

Herbert u razgovoru za "Bild" ističe da je prihvatio poziv Pešića mlađeg, Marka, da ostane i nastavi sa radom u Nemačkoj, ali na klupskoj sceni. Takođe, pronašao je mesto i zaposlenje za kolegu sa klupe "orlova".

Informer

Gordon Herbert

Želeo sam da ostanem u Nemačkoj. Uživam da radim ovde, volim Nemce. U julu su me zvali Marko Pešić i Herbert Hajner da me ubede da dođem u Bajern. Bio sam veoma zadovoljan. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu. Imaću priliku da treniram neke od svojih reprezentativaca. I da jednog dana radim kao pomoćni trener sa sinom Danijelom. Radujem se i radu sa Markom i nadam se da ću moći da učim od njegovog oca Svetislava. Često je u Minhenu, pa ga mogu učiniti svojim mentorom - rekao je Gordon.

Izrazio je žaljenje zbog odlaska Isaka Bonge iz redova Bavaraca u Partizan, s obzirom da su njih dvojica odlično sarađivali u nacionalnom timu. Pomenuo je i veliko pojačanje u Johanesu Vojtmanu koje će mu biti na raspolaganju. 

Nisam uticao na Vojtmanovu odluku. Porodica njegove supruge je iz Minhena i Johanes je želeo da se vrati u otadžbinu. To je odlična prilika za njega. Isak Bonga je potpisao ugovor sa Partizanom pre nego što sam ja postigao dogovor sa Bajernom. Inače bih pokušao da razgovaram sa njim - objasnio je stručnjak za najtiražniji nemački list.