23.08.2024.

17:34

Foto: AP PHOTO

Sport

Dragić: Ne mogu da spavam, znojim se, a Dončić gleda crtani...Takvi su ti on i Jokić! Obični momci koji se igraju!

Slovenački košarkaš zvanično se oprašta od profesionalne karijere, a Ljubljana ovog vikenda postaje epicentar svetske košarke. Najveće zvezde polako se okupljaju kako bi podržale Dragića, i učinile oproštajnu ceremoniju nezaboravnom.

Tim povodom, u razgovoru sa srpskim medijima, uskoro bivši košarkaš osvrnuo se na Evropsko prvenstvo 2017. godine, i pohvalio neverovatni talenat zemljaka Luke Dončića.

- Bio sam sa njim u sobi pre finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Nisam mogao da spavam, znojio sam se, a onda sam pogledao ulevo i video da Luka gleda crtaće i spava cele noći. Tako se radio, to je neverovatan talenat, to nije još viđeno u svetu košarke. Isto i Nikola Jokić. Dosta puta smo razgovarali. To su obični momci, koji se igraju. To bih voleo da sva naša deca imaju. Da ne osećaju pritisak, da se igraju, sa osmehom i da se vole - istakao je Dragić u razgovoru sa srpskim medijima.

Informer

Goran Dragić i Nikola Jokić

S obzirom da je tokom bogate karijere čak 15 godina proveo u NBA ligi, gde je nastupao za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki, čuveni plejmejker upoznao je veliki broj svetskih zvezda i sa njima ostao u sjajnim odnosima.

- Tokom karijere sam upoznao mnogo ljudi i svi ovi igrači su moji prijatelji. Kako sam se ja ponašao prema njima, tako su i oni prema meni. Znali smo da dođe kraj košarci, ali da imam prijatelje kao što su Stiv Neš iz Kanade, Luis Skola iz Argentine, Bogdanović i Jokić iz Srbije -  istakao je slovenački reprezentativac.

Potom je Dragić naglasio i šta savetuje mlađim naraštajima, čije vreme tek dolazi.

- Uvek dajem isti savet - uživajte u tome što radite, sa osmehom na licu. Sad je mnogo više stresa i pritiska od trenera, porodice, društvenih mreža - naglasio je Dragić.

Informer

Goran Dragić

Na kraju, Dragić je uz osmeh poručio da bismo košarkaša Denvera - Nikolu Jokića, i igrača Dalasa - Luku Dončića, već sutra mogli da gledamo u istom dresu.

- Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno - možda sutra - zaključio je Dragić.

Sjajni šuter je poslednji angažman imao u Milvokiju prošle godine, pominjalo se jedno vreme da ga želi i Partizan, ali na kraju je prelomio da ipak ode u penziju. 

Dragićeva fondacija organizovaće oproštajnu manifestaciju, a poznato je i ko će sve učestvovati. Tu je tandem iz srpske reprezentacije - Jokić i Bogdan Bogdanović, kao i legende naše i evropske košarke - Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

Naravno, ni Dončić neće ovo propustiti, jer je sa Goranom igrao u državnom timu, a biće prisutni i grčki as Janis Adetokumbo, kao i čuveni Dirk Novicki, Stiv Neš, Luis Skola, Raša Nesterović, Nikola Vučević...