25.08.2024.

16:13

Foto: AP/Photo

Sport

Lejkersi spremaju bombu! Balkanac će zameniti Lebrona Džejmsa!

Ipak, godine ga sustižu, a njegova karijera se polako bliži kraju. Ove sezone će Džejms imati priliku da zaigra zajedno sa svojim sinom u dresu Los Anđeles Lejkersa, ali već se prave planovi za budućnost nakon njegovog odlaska u penziju.

Prema navodima američkih medija, Lejkersi su već odabrali naslednika Lebrona, a to je slovenačka zvezda Luka Dončić.

Informer

Derik Vajt i Luka Dončić

Novinar "Ringera" Kevin O'Konor otkrio je da je uprava Lejkersa odlučna u nameri da Dončića dovede kao sledećeg lidera tima, kada mu istekne ugovor sa Dalas Maveriksima za dve godine. Planiraju da ponude ogroman ugovor kako bi osigurali njegov dolazak u Los Anđeles.

- Lejkersi vide Luku kao njihovu budućnost. Iako neće biti lako realizovati ovaj plan, s obzirom na to da je Dalas upravo došao do finala i znatno pojačao svoj sastav tokom pauze, Lejkersi su sigurni u svoje namere - izjavio je O'Konor.

Dalas Maveriksi, predvođeni Dončićem i Kajrijem Irvingom, dodatno su ojačali tim dovođenjem Kleja Tompsona, Pi Džej Vošingtona i Danijela Gaforda, a tu je i perspektivni ruki Derek Lajvli koji se odlično uklopio.

Informer

Luka Dončić

Lejkersi, s druge strane, imaju Lebrona pod ugovorom još samo za ovu sezonu, dok Entoni Dejvis ima ugovor na još tri godine. Većina ostalih igrača tima ima ugovore koji traju najviše dve sezone.

Kako se bliži kraj Lebronove karijere, svi pogledi su usmereni na Lejkerse i njihov pokušaj da stvore novu dinastiju sa Lukom Dončićem na čelu.